Den Mest Tildelte Fotballklubben I Holland

Det nederlandske mesterskapet er ikke et av de fire sterkeste nasjonale mesterskapene i fotball. Imidlertid deltar klubber med en god sportshistorie også i denne ligaen.

Den mest tildelte fotballklubben i Holland

Begynnelsen av syttitallet av det tjuende århundre er en hel æra i verdensfotballens historie. Det var på denne tiden at begrepet total fotball dukket opp i sportsverdenen, som stammer fra Nederland. Denne spillestilen ble legemliggjort i handlingene til spillerne til den mest tittelen nederlandske fotballklubben - Ajax Amsterdam.

image
image

Den berømte klubben fra hovedstaden i Nederland ble grunnlagt i 1900. Under eksistensen av laget vant "Ajax" totalt 71 viktige seire: i det nasjonale mesterskapet (så vel som i landets cupturneringer) og de viktigste europeiske fotballkonkurransene.

Tre gullstjerner flagrer over Ajax-emblemet, noe som er bevis på mer enn tretti seire i laget i det nasjonale mesterskapet. Ajax har vunnet det nederlandske mesterskapet 33 ganger, som for tiden er en rekord blant alle fotballag fra Nederland. Dutch Cup "Ajax" vant 18 ganger (en rekord blant klubbene i Nederland), i tillegg er Amsterdamittene åtte ganger Super Cup-vinnere i landet.

I Champions Cup-turneringen har Ajax vunnet fire ganger. Det er bemerkelsesverdig at Amsterdamittene vant det mest ærverdige klubbfotballtroféet i tiden med "total fotball" tre ganger på rad med den fremragende prestasjonen til Johan Cruyff (Cruyff) - i 1971, 1972 og 1973. Bare Real Madrid kan være stolt av en så enestående prestasjon.

Amsterdam Ajax er en tre ganger europeisk Super Cup-vinner. Andre viktige europeiske trofeer i laget inkluderer engangsseire i UEFA Cup (moderne Europa League), Intertoto Cup (foreløpig ikke avholdt) og Cup Winners Cup. To ganger har Ajax-spillere vunnet tittelen som den beste klubben i verden, og vunnet Intercontinental Cup.