Det Er Nødvendig å Dele Pengene Likt Mellom Alle Lag - Mosley

Det Er Nødvendig å Dele Pengene Likt Mellom Alle Lag - Mosley
Det Er Nødvendig å Dele Pengene Likt Mellom Alle Lag - Mosley

Video: Det Er Nødvendig å Dele Pengene Likt Mellom Alle Lag - Mosley

Video: Det Er Nødvendig å Dele Pengene Likt Mellom Alle Lag - Mosley
Video: Кораль. Жизнь лесотундры Вынгаяхи 2. 2024, April
Anonim

Max Mosley tilbød i løpet av sin periode som president for FIA mange forskjellige ideer - noen er ganske realistiske, andre er fantastiske. Denne gangen foreslo han sin egen kostnadsbesparende ordning.

Vi må dele pengene likt mellom alle lagene - Mosley
Vi må dele pengene likt mellom alle lagene - Mosley

Selvfølgelig, som Mosley fortalte Auto Motor und Sport, kostet en Formel 2-sesong i 1968 ham £ 5000. Og nå vil et barn som ønsker å gå på motorsport gjøre lite hvis han ikke har en milliardærfar eller ikke er involvert i ungdomsprogrammet til Mercedes, Red Bull eller Ferrari.

Mosley mener at det er nødvendig å begynne å begrense kostnadene med en gang med kart, fordi jo høyere prisen for sesongen, desto mindre talentfulle ryttere kommer til "formler". Dette er imidlertid vanskelig, siden alle er vant til å tjene penger selv i barnekarting - biler, reservedeler, motorer koster mye, og til og med noen arrangører starter helgene på torsdag.

I Formel 1 har det lenge vært umulig å opprette et helt uavhengig lag - bortsett fra å gå veien til Haas, som kjøper deler fra Ferrari. Men Mosley har en rettferdig distribusjonsplan som passer for alle.

"Hvis jeg var en diktator - som jeg aldri har vært i min tid - vil jeg foreslå følgende," sa briten. - La oss ta FOM-pengene og fordele dem i like deler til ti, eller rettere sagt, til tolv lag. Bare 60 millioner dollar per lag er bare et eksempel. Og et eget lag kan bruke dette beløpet per sesong - på alt, inkludert pilotlønn. Sponsede midler er fortjenesten til lagene. Dette vil bety at Ferrari vil være ekstremt lønnsomt.

Det ville også være et utmerket system for bilbyggere. Er de vellykkede bare fordi de bruker mer penger enn andre? Vi trenger dem til å si: ingeniørene våre er bedre enn andre.

Ja, dette er beløpet jeg nevnte for et eksempel. Jeg tror at beløpet som skal fordeles blir større. Men foreløpig, la oss ta 60 millioner som grunnlag. Dette er en helvetes masse penger, et dusin ganger mer enn det som kreves i Formel 2 å ha og vedlikeholde to biler. Du kan male F2-bilene i fargene på F1-lagene, og ingen vil se forskjellen på stativet eller på TV-skjermen.

Store penger brukes bak kulissene. Ingen ser hvordan lag bygger girkassene sine og hvor mye innsats det tar. Dette har ingen innvirkning på hva publikum ser på banen.

Imidlertid er lag alltid mot forandring - de vil bare ikke endre noe. Store lag er motvillige til å gi opp fordelene sine fremfor små lag, og vil neppe godta budsjettbegrensninger.

Vel, ja, hvordan kontrollerer du kostnadene? Hvordan vet du om et team i Kina ikke jobber i en hemmelig vindtunnel eller tester på et spor som ingen vet om?

I 2008 laget vi en komplett plan for å kontrollere kostnadene - det var ingen grunn til å tvile på at dette var mulig. Imidlertid bundet den skandaløse historien med publikasjonen i News of the World hendene mine. Jeg befant meg i en posisjon der det ikke var noe jeg kunne gjøre. Og innføringen av budsjettbegrensninger falt gjennom."

Imidlertid har den planen ikke forsvunnet, den eksisterer fortsatt og kan ifølge Max Mosley bli en modell for Liberty hvis de nye eierne vil sikre gjennomføringen av en slik plan.

Anbefalt: