Historien Til Verdensmesterskapet I Det 21. århundre

Innholdsfortegnelse:

Alle fans av planeten gleder seg til den viktigste fotballturneringen i fireårsperioden - verdensmesterskapet. Mundials samler millioner av tilskuere, vinnerne av mesterskapet vil for alltid skrive navnene deres i idrettshistorien. Verdensmesterskapet er en ekte sportsfestival som ikke kan forlate likegyldig noen som på en eller annen måte er forbundet med sport.

Historien til verdensmesterskapet i det 21. århundre

Til dags dato har fem verdensmesterskap i fotball funnet sted i det 21. århundre. Geografien til verdenscupen var omfattende - turneringene ble arrangert i Europa og Asia, på det afrikanske og søramerikanske kontinentet.

VM 2002 i Japan og Sør-Korea

I 2002 ble FIFA verdensmesterskap arrangert i Asia for første gang. Landene som fikk retten til å være verdensmesterskap var Sør-Korea og Japan. Det russiske landslaget deltok i denne turneringen. Turneringen endte ikke med noe bemerkelsesverdig for fansen vår. Russerne klarte ikke å forlate gruppen.

Verdensmesterskapet i 2002 ble preget av mange opplevelser, inkludert passering av Senegal-landslaget til kvartfinalen, semifinaler med deltakelse av landslagene i Tyrkia og Sør-Korea. På slutten av turneringen vant tyrkerne bronsemedaljer, og i den siste kampen beseiret det brasilianske landslaget Tyskland med en score på 2: 0. Seieren til brasilianerne var den femte i deres historie på verdensmesterskapet. Turneringens toppscorer med åtte mål på syv møter var den store brasilianske spissen Ronaldo.

2006-VM i Tyskland

I 2006 var det tyskernes tur til å være vertskap for verdensmesterskapet i fotball. Det russiske landslaget klarte ikke å bestå kvalifiseringsetappen til verdenscupen og spilte ikke på hovedturneringen.

Verdensmesterskapet huskes for sine mange fremragende kamper. Lionel Messi debuterte på dem i trøya til det argentinske landslaget. Det var sant at argentinerne ikke oppnådde suksess i verdenscupen. I tillegg til vertene, tyskerne, som tapte i semifinalen mot italienerne. Imidlertid klarte det tyske landslaget å vinne bronsemedaljene i mesterskapet, og slå Portugal. Italienerne ble mesterskapets triumfer. I straffesparkkonkurranse i den avgjørende kampen overspilte de det franske landslaget (1: 1; 5: 4). Denne turneringen var den siste på landslaget for Zinedine Zidane - en flott spiller som personifiserte en hel æra i fransk fotball.

VM 2010 i Sør-Afrika

I 2010 nådde en ekte fotballferie det afrikanske kontinentet. For første gang i historien ble planetens mesterskap i fotball arrangert på det afrikanske kontinentet. Blant de livlige minneverdige begivenhetene som følger med mesterskapet, kan man merke atmosfæren på tribunen. Til alle kamper brukte afrikanere vuvuzelas - spesielle rør som skapte en enestående støy.

Spillkomponenten i mesterskapet var ikke så lys. Vinnerne var spanjolene, som viste "pragmatisk" fotball. Generelt var ikke mesterskapets effektivitet på det høyeste nivået. Mesterskapets toppscorer, Thomas Müller, scoret bare fem mål på seks møter. Nederlanderne vant sølvmedaljen, og det tyske landslaget vant bronsen. Russland deltok ikke i mesterskapet.

2014-VM i Brasil

Det ser ut til å ikke være noe bedre land å være vertskap for FIFA-verdensmesterskapet enn Brasil. Hele verden stupte inn i atmosfæren til en flott ferie. Og uten det ventet fotballlandet på verdensmesterskapet. Det var sant at drømmene til brasilianerne ikke var skjebnebestemt. Hjemmelaget fikk et knusende nederlag i semifinalen mot Tyskland 1: 7, før de tapte mot Nederland i bronsemedaljekampen. Mestere av mesterskapet var tyskerne, som stoppet laget til Lionel Messi i finalen til det argentinske landslaget.

Det russiske landslaget deltok i turneringen. Som for 12 år siden klarte ikke russerne å forlate gruppen.

VM 2018 i Russland

Kampene i hjemmets verdensmesterskap er fortsatt friske i minnet om russiske fans. Det var en høytid for hele landet. Landslaget vårt ga livlige følelser til alle innenlandske fotballfans med sitt spill. Resultatet er logisk - å nå kvartfinalen i mesterskapet, der bare i straffesparkkonkurranse tapte det russiske landslaget til fremtidens finalister i kroatene. Seieren i Russland ble feiret av det franske laget. For franskmennene var dette den andre triumfen i historien. Kroatene ble nummer to, og en kjempefin generasjon av belgiere klarte å vinne trøstfinalen mot britene.

Toppscorer for det mesterskapet var Hari Kane. England og Tottenham-spissen har 6 mål på syv kamper.