Russisk Short Track Triumf Ved Sotsji-olympiaden

Russiske idrettsutøvere klarte å ta to medaljer samtidig på kortbane, dette var en skikkelig triumf for landslaget.

Russere har gull og sølv

15. februar ble en av de mest vellykkede dagene for det russiske laget ved Sotsji-OL. Spesielt fornøyd var Victor An og Vladimir Grigoriev, som med verdighet vant henholdsvis gull- og sølvmedaljer på kortbanen.

Denne sporten viste seg å være den mest vellykkede for det russiske landslaget, fordi det var i det at utøverne allerede har samlet et komplett sett med medaljer. Dette er en stor fortjeneste for Victor Ana, siden han allerede bringer den andre medaljen inn i samlingen av landslaget. Victor og Vladimir i det siste løpet løp som ledere, med jevne mellomrom erstattet hverandre og lot ikke andre rivaler gå foran seg, og sikret seg dermed de to første plassene.

Interessant nok er short track-laget som spiller for Russland internasjonalt. Tidligere spilte Victor An faktisk for det koreanske landslaget og viste anstendige resultater (tre olympiske priser med høyest verdighet). Men senere ble atleten alvorlig skadet og måtte komme seg, men han klarte ikke å komme tilbake til landslaget sitt, så han bestemte seg for å prøve seg i Russland.

Vladimir Grigoriev, som vant sølv på Iceberg-skøytebanen i Sotsji, spilte også tidligere for et annet land - Ukraina. Imidlertid ønsket atleten å forbedre ytelsen og begynte å trene i Russland for å oppnå høyere plasseringer i internasjonale konkurranser. Hovedtrener for short track-laget er franskmannen Sebastian Croes. En slik internasjonal tandem viste seg å være ganske vellykket.