Hvordan Velge Et Sykkelkjede Smøremiddel

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge Et Sykkelkjede Smøremiddel
Hvordan Velge Et Sykkelkjede Smøremiddel

Video: Hvordan Velge Et Sykkelkjede Smøremiddel

Video: Hvordan Velge Et Sykkelkjede Smøremiddel
Video: Hvordan smøre kjede på sykkel? 2024, Kan
Anonim

Hver syklist vet om behovet for å ta vare på en sykkelkjede - men ikke alle er klar over hvordan de skal smøres for å unngå rask slitasje og andre ubehagelige konsekvenser. Å velge riktig smøremiddel for sykkelkjeden din er ganske enkelt - det viktigste er å forstå typene og formålet med dem.

Hvordan velge et sykkelkjede smøremiddel
Hvordan velge et sykkelkjede smøremiddel

Smøremidler

Smøring er viktig for en sykkelkjede, da det reduserer friksjonen i kontaktleddene og delene - fordi kjedet er i konstant bevegelse og i kontakt med kassettene og tannhjulene i systemet. Disse mekaniske påvirkningene slites raskt ut deler og får sykkelen til å fungere. Tohjulsvennen bør vedlikeholdes regelmessig, begrenset til rengjøring og smøring av kjedet.

For en jevn drift av sykkelkjeden, må du bruke spesielle oljer som forhindrer at det "rasler" og vedhefting av smuss.

Noen syklister bruker ofte husholdningsolje som smøremiddel, noe som er lett å kjøpe til en billig pris i enhver butikk. Denne typen smøremiddel er ikke egnet for å opprettholde en sykkelkjede, da maskinoljen bokstavelig talt samler smuss og støv på seg selv og ødelegger kjeden og stjernene. Det anbefales på ingen måte til bruk på dyre moderne sykler som krever best håndtering av delene.

Valg av smøremiddel

Smøremidler til sykkelkjeder er klassifisert i aerosol, væske og to-komponent. Aerosolsmøremiddel er en flytende olje i bokser med rør og er beregnet for behandling av bevegelige kjedelementer. Det bør velges for smøring av vanskelig tilgjengelige steder og for lange turer, siden det er helt trygt å ha med i en ryggsekk (olje siver ikke gjennom sugerøret). Ulempen med aerosolbokser er sannsynligheten for at sprøytemiddelet sprøytes på felgene eller bremseskivene på sykkelen.

Vanligvis brukes denne typen smøremiddel til vedlikehold i garasje- eller hjemmeforhold, så vel som i sykkelverksteder.

Flytende smøremiddel er et spesialisert flytende materiale som er ideelt for håndtering av sykkelkjeder på grunn av dets egenskaper og praktisk dispenseremballasje. Et to-komponent fett består av et løsningsmiddel og en tykk olje. Når kjeden er smurt, fordamper løsningsmidlet raskt, og oljen blir værende på kjedeskjøtene i lang tid.

Et utmerket valg for vått vær er et fuktig værfett som er smussavvisende, beskyttende og vannavstøtende, samt lav skylling med gode limegenskaper. Det brukes vanligvis i høy luftfuktighet og i andre aggressive miljøer.

Anbefalt: