Resultater Av Det Portugisiske Fotballmesterskapet 2018-2019

Innholdsfortegnelse:

Det portugisiske fotballmesterskapet (Liga Sagres) er dårligere i rangering enn de innenlandske mesterskapene i England, Italia, Spania, Tyskland, Frankrike og Russland. Imidlertid er det en tilskuers interesse for denne turneringen. Flere portugisiske klubber representerer samtidig en formidabel styrke, inkludert i europacuparenaen.

Resultater av det portugisiske fotballmesterskapet 2018-2019

Det er 34 klubber i elitedivisjonen i det portugisiske mesterskapet. Kanskje den mest berømte av disse er Porto, Benfica og Sporting. Disse lagene konkurrerer tradisjonelt om mesterskapstittelen. I sesongen 2018-2019 forble intriger i fordelingen av finaleplassene til siste runde.

Premier i Sagres League 2018-2019

Lisboa Benfica ble den portugisiske mesteren i sesongen 2018-2019. På slutten av trettifire kamper scoret laget 87 poeng. Samtidig peker statistikken over forskjellen mellom mål og innrømmelser til en betydelig overlegenhet fra fotballspillere i Lisboa i forhold til spillere fra andre klubber. Så, Benfica scoret 103 mål, men sluppet bare inn 31 mål. Til tross for slike lyse indikatorer, måtte mesterskapet vinnes i siste runde, fordi Porto (den evige rivalen til Benfica) bare var noen få poeng bak i poeng. Lisboa-triumfen ble forhåndsbestemt takket være seire i de fem siste kampene i turneringen, mens Porto mistet poeng på en av fem kamper, etter å ha spilt uavgjort i mesterskapets nest siste kamp. Dermed ble Porto nummer to i sluttoppstillingen med 85 poeng.

Bronsemedaljevennene i det portugisiske mesterskapet var spillerne til "Sporting" (Lisboa). Poengreserven til dette laget på slutten av mesterskapet var 74 poeng. Fra starten av Sagres League ble Sportings lag ansett som en klubb som var i stand til å konkurrere med de to gigantene i portugisisk fotball, men i realiteten skjedde dette ikke.

Fordeling av steder i Eurocups

Den portugisiske ligas syvende plassering i den totale UEFA-oddstabellen gjør at to lag fra Sagres League kan konkurrere i Champions League. Benfica, som mester, vil kvalifisere seg til Champions League-gruppespillet neste sesong. Porto, takket være de vant sølvmedaljene, vil begynne sin vei i den viktigste europeiske konkurransen i den gamle verden fra kvalifiseringsfasen.

Lisboa "Sporting" takket være tredjeplassen i turneringen fikk retten til å spille neste sesong i Europa League. I likhet med mesterne kom Sporting direkte til UEL-gruppespillet. Et annet lag fra Portugal som tjente retten til å spille i Europa League på slutten av mesterskapet var Braga. Denne klubben ble bak de tre beste med bare 67 poeng.

Sesongens tapere

De tre siste plasseringene i det portugisiske mesterskapet rykker ned til nedre divisjon. Videre er det ingen overgangskamper for retten til å forbli i eliten i portugisisk fotball. Feirency hadde en katastrofal sesong. Laget fikk bare tjue poeng på trettifire kamper og holdt seg fortjent på siste plass på finalebordet. Nacional, med 28 poeng, ligger på 16. plass. Dette resultatet bidro også til klubbens nedrykk til det portugisiske mesterskapet av divisjonen nedenfor. En annen taper for sesongen 2018-2019 var Shawish-klubben (32 poeng og 15. plassering i tabellen).