Hvordan Løpe Med De Største Helsemessige Fordelene?

Hvordan Løpe Med De Største Helsemessige Fordelene?
Hvordan Løpe Med De Største Helsemessige Fordelene?

Video: Hvordan Løpe Med De Største Helsemessige Fordelene?

Video: Hvordan Løpe Med De Største Helsemessige Fordelene?
Video: Hvordan og hvorfor løpe i Pratefart 2024, April
Anonim

Våren kommer, og det er på tide å tenke på hvordan du kan forberede deg på sommeren, stramme kroppen og heve tonen. Løping er en enkel og velprøvd måte å komme i god fysisk tilstand, så du trenger bare å gå ut joggesko og løpe hver dag i omtrent en halv time. I tillegg til å forbrenne kalorier, har løping en rekke andre fordeler som du ganske enkelt ikke kan motstå. Så hvordan får du mest mulig ut av å løpe?

Hvordan løpe med de største helsemessige fordelene?
Hvordan løpe med de største helsemessige fordelene?

Våren kommer, og det er på tide å tenke på hvordan du kan forberede deg på sommeren, stramme kroppen og heve tonen. Løping er en enkel og velprøvd måte å komme i god fysisk tilstand, så du trenger bare å komme deg ut joggeskoene og løpe hver dag i omtrent en halv time, selv om sofaen ser mer enn behagelig ut. I tillegg til å forbrenne kalorier, har løping en rekke andre fordeler som du ganske enkelt ikke kan motstå. Så hva er den beste måten å løpe med de største helsemessige fordelene?

På tide å gå utenfor!

Trening utendørs er så mye som 30-40 prosent mer effektivt enn å trene i treningsstudioet. Hvorfor skjer dette? Når du løper utendørs, er det mer sannsynlig at du kommer over hindringer som små åser, og kroppen din er også mettet med oksygen, noe som har en gunstig effekt på det kardiovaskulære systemet. Frisk luft heier også opp. Kle deg etter været, ta på deg komfortable sportssko og dra på jogging!

Velg rute!

Tenk på forhånd om ruten du vil kjøre langs. Tenk på hvilke deler som vil være vanskeligst og hvilke som vil være enklest. Dette vil hjelpe deg å konsentrere deg mens du løper og beregne styrken riktig.

Vær på tempo

Prøv å løpe så målt som mulig, for dette, lytt til musikk, tell pustene inn og ut, lytt til kroppen din - og løp i det tempoet du synes er best for deg selv.

Len deg fremover

Å løpe med torso litt skrått fremover vil høste de største fordelene for kroppen din: Stram magemuskler og gluter, len deg litt fremover og begynn å jogge! Slapp av armer og skuldre: deres lette ufrivillige bevegelser frem og tilbake mens du løper, vil stimulere lymfesystemet.

Bli kvitt stress!

Hvis du har hatt en hard dag på jobben, kan du jogge i minst 15 minutter før du legger deg. Frisk luft og aktiv bevegelse stimulerer produksjonen av endorfiner, noe som vil hjelpe deg med å lindre stress og også forbedre din fysiske tilstand.

Anbefalt: