Hvordan Ghana Spilte På FIFA World Cup

Ved verdensmesterskapet i Sør-Afrika i 2010 oppnådde Ghana-landslaget et enestående resultat. Afrikanske fotballspillere klarte å ta seg til kvartfinalen i turneringen, der de bare tapte i straffesparkkonkurransen til Uruguay. I 2014 forventet ghanesiske fans et lignende positivt utfall.

Hvordan Ghana spilte på FIFA World Cup 2014

Spillerne på Ghana-landslaget ved verdensmesterskapet i Brasil fikk en vanskelig gruppe. De spilte i G-kvartetten, som noen fotballeksperter likestilte med dødsgrupper. Rivalene til afrikanske fotballspillere var lag fra Tyskland, USA og Portugal.

Ghana-landslaget spilte den første kampen i turneringen mot USA. Afrikanske fotballspillere innrømmet et mål i første øyeblikk av møtet. Først i andre omgang vant spillerne i Ghana tilbake. Kampen endte imidlertid ikke uavgjort. I kampens siste minutter, etter et hjørnespark, scoret de amerikanske fotballspillerne det andre målet. Sluttresultatet for startmøtet var skuffende for Ghana (1 - 2).

I den andre kampen i turneringen viste de ghanesiske fotballspillerne veldig god fotball av høy kvalitet, selv om de ble motarbeidet av det tyske landslaget. Kampen endte med uavgjort 2 - 2. Videre tapte de ghanesiske fotballspillerne først og vant deretter. Imidlertid var det ikke mulig å beholde fordelene med gandere - tyskerne utlignet poengsummen.

Etter to kamper i turneringen hadde Ghana-landslaget bare minimale sjanser for å nå sluttspilletappen. Afrikanerne trengte å slå det portugisiske landslaget på en stor måte. Ghana-landslaget oppnådde imidlertid ikke ønsket resultat. Afrikanske fotballspillere tapte kampen med en poengsum på 1 - 2, som bestemte at ghanerne skulle gå fra turneringen etter endt gruppespillet.

Ytelsen til Ghana-landslaget blir vurdert som ekstremt uheldig. Afrikanske fotballspillere hadde et minimalt mål om å kvalifisere seg fra gruppen til sluttspilletappen, men det ble ikke oppnådd.