Hvordan Brasil Presterte På FIFA World Cup

Det brasilianske landslaget avsluttet opptredenen ved hjemmemesterskapet i fotball 2014 den nest siste kampdagen. Mesterskapets verter nøyde seg med bare en kamp om mesterskapets bronsemedaljer.

Hvordan Brasil presterte på FIFA World Cup 2014

Starten på turneringen gikk bra for brasilianerne. Vertene til mesterskapet var ikke den sterkeste gruppen. Brasilianerne spilte i kvartett A. Deres rivaler i gruppespillet var landslagene i Kroatia, Mexico og Kamerun.

I åpningskampen i mesterskapet beseiret brasilianerne kroatene med en score på 3 - 1. De usikre meksikanerne ble de neste motstanderne av de fem ganger verdensmestrene. Kampen mellom Brasil og Mexico endte med en målløs remis. Det skal innrømmes at i dette spillet utførte keeperen til sentralamerikanerne Ochoa ekte fotballmirakler. I den siste kampen i gruppespillet møtte vertene kamerunerne. Brasil vant en rasende seier med poengsummen 4 - 1. Dette resultatet førte Scolaris menn til sluttspillet fra første plass i gruppe A.

I 1/8 finalekamp spilte Brasil mot det fantastiske laget i Chile. Vanlig kamptid endte med stillingen 1 - 1. I ekstraomgang så ikke tilskuerne noen mål. Det er verdt å merke seg at i det siste øyeblikk på overtid reddet tverrliggeren brasilianerne fra å bli eliminert fra turneringen. Først i 11-meter-serien kom Brasil til neste trinn i turneringen, hvor vertene måtte spille med Colombia.

Kvartfinalekampen med colombianerne ble en av de skitneste og tøffeste i turneringen. Den endelige poengsummen for møtet 2 - 1 til fordel for Brasil etterlot spørsmål om organiseringen av spillet til en av hovedutfordrerne om tittelen verdensmestere. I semifinalen måtte Brasil spille med Tyskland.

Alle brasilianere vil aldri glemme kampen for å nå VM-finalen. Det var et virkelig mareritt for sør-amerikanere. Mesterskapets verter led det mest ødeleggende nederlaget i sin historie (1 - 7). Tilsynelatende har den sportslige skjebnen mer enn betalt gjelden for tverrliggeren i 1/8 finalen. Dette nederlaget ødela alt Brasils håp om hjemmemesterskap.

Vertene til verdenscupen kunne nøye seg med bare en kamp om tredjeplassen. Imidlertid led også brasilianerne i dette spillet et knusende nederlag med 0 - 3 fra det nederlandske landslaget.

Den endelige plassen til brasilianerne i verdensmesterskapet kan ikke tilfredsstille verken de søramerikanske fansen eller spillerne selv. Den fjerde posisjonen blir av mange ansett for å være det brasilianske landslagets svikt ved mesterskapet i hjemmefotball 2014.