Det Russiske Ishockeylaget Forlater Sotsji-OL

I kvartfinalen skulle de russiske hockeyspillerne møte det finske landslaget. Sluttresultatet ble 3: 1 til fordel for finnene, og det russiske laget mistet sjansen til å kjempe om de olympiske medaljene.

Russisk ishockeylandslag

Etter en vellykket seier over det norske landslaget måtte russiske hockeyspillere kjempe mot finnene. Dessverre fungerte ikke spillet, og det russiske laget droppet ut av kampen om de olympiske medaljene. Det finske landslaget vant med poengsummen 3: 1.

Nederlaget til det russiske laget ble påvirket av flere faktorer. For det første hadde utøverne liten tid til å komme seg mellom kampene. Dermed startet kampen med finnene under 22 timer etter seieren over nordmennene. Men i dette tilfellet kan det gjøres krav mot arrangørene. For det andre spilte ikke landslagets hockeyspillere i det hele tatt med hverandre, dessuten var det helt unødvendige slettinger. For det tredje klarte ikke atletene å innse sin numeriske fordel, selv om det var en slik mulighet.

Den første perioden begynte ganske forsiktig, helt til det ble skutt i mål (i kampens tredje minutt), men de finske forsvarerne lot det ikke fullføre. Som et resultat oppstod et trefning ved porten, og spillerne våre mistet nervene. Resultat - Kovalchuk ble utvist i to minutter. Fansen forventet et stille og rolig spill. Men allerede i midten av den første perioden var stillingen 1: 1. Russerne klarte å score det eneste målet i løpet av kampen bare i den første perioden.

Forsvaret til det russiske laget var heller ikke i orden, på slutten av den første perioden var en puck til i målet vårt. Gjennom den andre perioden prøvde russiske spillere aktivt å ta spillet i egne hender, men forgjeves. I tillegg, i sonen til andres porter, tillot hockeyspillerne seg friheter, som et resultat av en ny fjerning. Denne gangen gikk Ovechkin til straffebenken, og finnene utnyttet øyeblikket, og stillingen var 3: 1.

Bytte av keeperen hjalp heller ikke de russiske hockeyspillerne: Bobrovsky erstattet Varlamov. Etter at den tredje pucken med suksess scoret, begynte finnene å spille bare ved sitt eget mål. Til tross for at spillet foregikk i motstanderens sone i nesten hele tredje periode, klarte ikke russerne å score et mål. Det var allerede klart at hockeyspillerne trakk seg for å beseire og mentalt "pakket sekken". Resultatet ventet ikke lenge - det russiske hockeylaget forlater OL i Sotsji.