Israel Adesanya: Biografi, Karriere I UFC

Innholdsfortegnelse:

Israel Adesanya: Biografi, Karriere I UFC
Israel Adesanya: Biografi, Karriere I UFC

Video: Israel Adesanya: Biografi, Karriere I UFC

Video: Israel Adesanya: Biografi, Karriere I UFC
Video: Документальный фильм "ИСРАЭЛЬ АДЕСАНЬЯ: ЧАСТЬ ПЕРВАЯ" (2020) Documentary Film ISRAEL ADESANYA 2024, Kan
Anonim

Israel Adesanya er en New Zealand MMA-fighter og midlertidig UFC-mellomvektmester med en strålende sportskarriere og beltekrav.

Israel Adesanya
Israel Adesanya

Biografi

Fremtidig midlertidig UFC-mester Israel Mobolaji Adesanya ble født 22. juli 1989 i Lagos (den største byen i Nigeria) og flyttet nesten umiddelbart til New Zealand i Wanganui. Fra barndommen begynte han å drive med kampsport og kunne alltid stå opp for seg selv. Øvet taekwondo, kickboksing, muay thai.

I oktober 2009 fikk han sin amatør-MMA-debut i en tre-runde-kamp, og tapte mot Neroni Savainya. Men dette undergravde ikke ønsket om å komme videre. Og allerede i 2010 flyttet han til Auckland for å trene på et høyere nivå under ledelse av Eugene Baremen, hvor han på to år vant 32 kamper på to år, og holdt null i nederlagskolonnen. Parallelt med en karriere innen kickboksing bestemmer Adesanya seg for å kjempe igjen i henhold til MMAs regler, men på et profesjonelt nivå, der han vil vinne en knusende seier i to kamper.

Han fortsatte sine opptredener i store kampanjer som Kunlun Fight og Glory. Selv i 2014 debuterte han som profesjonell boksing med Daniel Aman, men ble beseiret av en dommeravgjørelse. Etterfølgende kamper vant. Fem seire mot ett nederlag.

Bilde
Bilde

UFC-karriere

Allerede før debutkampen i den største kamporganisasjonen Ultimate Fighting Championship, har Adesanya vekket stor oppmerksomhet fra den amerikanske offentligheten. I februar 2018 fant det sted en kamp med australske Rob Wilkinson, og i andre runde stoppet dommeren kampen på grunn av knusende slag fra Israel.

To måneder senere har Israel allerede deltatt i en duell med den italienske blandekjemperen Marvin Vettori. Kampen foregikk hovedsakelig på bakken. Seieren ble tildelt Adesanya ved en delt beslutning.

Samme år fantes to kamper til, med amerikaneren Brad Tavares og Derek Brunson, hvor jagerflyet vant seire og ble tildelt en bonus for kveldens beste prestasjon.

10. februar 2019 fant en historisk duell mellom Israel Adesanya og Anderson Silva sted i Melbourne. Silva, også kjent under pseudonymet "Spider", har rekorden for antall kamper som utkjempes som mester. Han vant 16 seire på rad og forsvarte beltet ti ganger. Kampen varte i alle fem rundene, med en ung representant fra New Zealand som ble vinneren. Israel uttrykte dyp respekt for motstanderen og sa at han hadde sterk innflytelse på ham i begynnelsen av karrieren.

I april 2019 fant en kamp om den midlertidige UFC-tittelen mellomvekt mellom Calvin Gastelum og Israel Adesanya. Årsaken var Robert Whittakers utvinning etter kirurgi. Kampen viste seg å være vanskelig for begge sider. Fordelen gikk fra en fighter til en annen gjennom alle fem rundene. Den siste runden var veldig vellykket for Adesanya, han slo Calvin ned flere ganger. Som et resultat vant Israel Adesanya den midlertidige UFC-tittelen på mellomvekt ved enstemmig beslutning.

Anbefalt: