Nok En Gullmedalje I Bobslede Ved OL

På den siste dagen i konkurransen var bobsledere i stand til å vinne en gullmedalje, og sørget for at det russiske laget vant medaljestillingen.

Russiske fire vinnere

Kulminasjonen på den siste olympiske dagen i konkurransen var ikke bare seieren til de russiske skiløperne, men også bobslederne. De fire av Alexander Zubkov klarte å vinne en ny medalje av høyeste verdighet, som ble den trettende gullmedaljen til det russiske landslaget. Team bobsleigh-konkurranse er en av de vanskeligste, da enhver feil beslutning kan fjerne medaljen. Tross alt avhenger seieren i denne sporten samtidig av fire idrettsutøvere.

Alexander Zubkov har allerede to ganger tilbakevist overtroet om at standardbæreren ikke vil kunne vinne de olympiske leker. Russiske idrettsutøvere var heldige at de deltok i deres opprinnelige bobbane "Sanki". De hadde tross alt tid til å kjøre den inn. Etter første forsøk ble det klart at Zubkov, Voevoda, Negodailo og Trunenkov hadde kommet til Sotsji for å vinne. Ikke alle forsøk var vellykkede for det russiske laget. Så i løpet av den andre nedstigningen gjorde utøverne flere feil, men dette påvirket ikke den endelige justeringen i stor grad.

To lag kjempet om gullmedaljen - representanter for Latvia og Russland. Pausene etter tredje forsøk var minimale, så det var viktig for russiske bobsledere å fullføre løpet rent og uten feil. Den totale tiden for å fullføre ruten var 3 minutter og 40, 60 sekunder. De latviske fire tapte bare 0, 09 sekunder for Zubkovs lag. Teamet fra USA rykket opp til tredjeplassen.

Etter nok en triumferende seier den siste konkurransedagen, klarte det russiske laget å overgå sitt eget medaljepost som ble satt i 1976. I følge resultatene fra alle OL-dager har det russiske laget 33 medaljer.