Hvem Er Fotballledere

Innholdsfortegnelse:

Hvem Er Fotballledere
Hvem Er Fotballledere

Video: Hvem Er Fotballledere

Video: Hvem Er Fotballledere
Video: RANGERER SUPERLIGA STADIONS - Viborg FF 2024, Kan
Anonim

Fotballsjef er et svært lønnsomt, populært og prestisjefylt yrke. Hans ansvar inkluderer å løse alle spørsmål knyttet til gjennomføring av konkurranser og deltakelse av idrettsutøvere i dem.

Hvem er fotballledere
Hvem er fotballledere

Bruksanvisning

Trinn 1

Yrket som fotballsjef ble født i en fjern fortid, da fotball ble en massesport. Da dukket profesjonelle fotballag opp, i tillegg til behovet for å frigjøre fotballspillere fra å kommunisere med klubber og foreninger, for å løse tekniske problemer for dem. Takket være dette fokuserte spillerne utelukkende på å trene og forberede seg på kamper.

Steg 2

Over tid begynte ledere å ta avgjørelser om lagets deltakelse i visse konkurranser, på jakt etter sponsorer, på innkjøp av utstyr fra en eller annen produsent, på reklamekontrakter, på offentlige opptredener og intervjuer i aviser og på TV. Det har oppstått en arbeidsdeling: trenere trener, idrettsutøvere forbereder seg på kamper, og alle andre saker avgjøres av lederen.

Trinn 3

I det 20. århundre var ledere trenere og idrettsutøvere som avsluttet fotballkarrieren. Det var de, som ingen andre, som kjente hele den indre siden av fotballen og var i stand til å løse problemer under hensyntagen til interessene til fotballspillere. I Sovjetunionen ble lederrollen ofte antatt av tidligere kuratorer for de sentrale klubbene CSKA eller Spartak, som hadde samlet en mengde personlig erfaring innen sitt felt. De kombinerte ofte coaching med organisasjonsledelse, selv om stillingsbeskrivelsene deres ikke sørget for dette.

Trinn 4

På 80-tallet, for å være en vellykket leder i sportsfotballen, begynte det å kreves alvorlig fagkunnskap, derfor begynte fagfolk å bli opplært i seriøse utdanningsinstitusjoner. Stillingen som fotballsjef er blitt teorien og praksis for å lede en fotballorganisasjon under markedsforhold.

Trinn 5

I dag har profesjonell og til dels amatørfotball nådd et nivå der selv et super vellykket lag ikke kan vinne alene. Mange jobber for å vinne laget, og deres arbeid går ofte upåaktet hen. Dette er menneskene ledere er, de er de som leder hele personalet, og leder laget til seier.

Trinn 6

Ledere i en organisasjon er vanligvis delt inn i toppledere og administrerende ledere. Toppledere er sjefer for olympiske komiteer, direktører for sportskomplekser, presidenter for fotballag, ligaer og føderasjoner. Daglig leder er avdelingsledere, divisjoner, avdelinger. Under dem er det forskjellige servicepersonell - trenere, psykologer, medisinske arbeidere.

Trinn 7

Hovedfunksjonene til ledere i moderne fotballag er ledelse av den olympiske bevegelsen på alle nivåer, ledelse av sportsbegivenheter på alle nivåer, ledelse av fotballprosjekter, kommersielle turneringer, massekonkurranser, fotballfestivaler. Ledere representerer også interessene til idrettsutøvere i utarbeidelse og signering av ulike typer kontrakter: profesjonell, sponsing, reklame.

Anbefalt: