Hvordan Sette Opp Treningsøkter Hjemme

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Sette Opp Treningsøkter Hjemme
Hvordan Sette Opp Treningsøkter Hjemme

Video: Hvordan Sette Opp Treningsøkter Hjemme

Video: Hvordan Sette Opp Treningsøkter Hjemme
Video: Nybegynnertrening på 10 minutter! 2024, April
Anonim

Trening hjemme er en enkel og billig måte å komme i form og holde seg i form. Hvis du ikke har tid eller mulighet til å besøke treningssenteret regelmessig, kan du begynne å trene hjemme, og resultatet vil ikke vente på å komme. Dessuten er det ikke så vanskelig å organisere fullverdige treningsøkter uten å forlate hjemmet.

Trening hjemme
Trening hjemme

Nødvendig

  • - gratis sted;
  • - stort speil;
  • - treningsmatte
  • - manualer med forskjellige vekter;
  • - kroppsstang.

Bruksanvisning

Trinn 1

Før du begynner å trene, må du bestemme hvilket rom som passer best for deg å trene i. Studieområdet skal være godt ventilert og ha tilstrekkelig lys. Rommet trenger ikke å være stort - det skal være nok ledig plass til å spre treningsmatten helt opp til 2 m. Hvis du er ny innen sport, kan du ikke gjøre uten et stort speil. Det er bedre hvis speilet er i full lengde: På denne måten kan du kontrollere øvelsens riktighet og beskytte deg mot skader.

Steg 2

Kjøp eller lån sportsutstyr fra noen du kjenner. I det minste trenger du en treningsmatte og små manualer. Hvis det er mulig, kjøp en bodybar - en liten gummiert stang som er veldig praktisk å bruke hjemme. Bodybar kommer i forskjellige vekter - fra 2 til 7 kg. Du kan velge en kroppsvekt med middels vekt og legge den til i vekt i form av "pannekake" -vekter om nødvendig. Sportsbutikker tilbyr også et stort utvalg av manualer. Sammenleggbare manualer er ideelle hjemme, de tar liten plass, og du kan alltid endre vekten uten å kjøpe et nytt par.

Trinn 3

Planlegg hjemmet ditt. Nøkkelen til suksess ligger i regelmessigheten av treningen, så du må definitivt sette av visse dager og timer til trening. For eksempel er den optimale timeplanen å trene tre ganger i uken i en og en halv time. Du kan øve på kortere treningsøkter, for eksempel en time, men samtidig øke antall økter per uke. Bestem hvilke dager du kan sette av nødvendig tid til trening og legge til trening i dagboken din. Dette vil hjelpe deg med å sette opp på forhånd for å jobbe med figuren din, og du blir mindre fristet til å "hoppe over" treningen.

Trinn 4

Velg et sett med øvelser som best passer dine mål. Hvis du vil gå ned i vekt og stramme muskler, er et sett med styrkeøvelser egnet for deg, som må utføres i raskt tempo med et minimumspause mellom settene. Hvis målet ditt er å holde seg i form, kan du velge hvilket som helst sett med øvelser for alle muskelgrupper.

Trinn 5

Hold en treningsdagbok. Dette kan være en vanlig notatbok der du vil skrive ned dagene og tidene til timene, øvelser for hver treningsøkt, antall tilnærminger og repetisjoner i øvelsene. Treningsdagboken vil hjelpe deg med å spore fremgangen din og om nødvendig justere programmet.

Anbefalt: