America's Cup 2016: Gjennomgang Av Kampen Argentina - Chile

I den første runden av gruppespillet til kvartett D på America's Cup 2016 kom finalistene i turneringen sammen. Kampen Argentina - Chile var kanskje den mest etterlengtede i gruppespillet av mesterskapet.

America's Cup 2016: gjennomgang av kampen Argentina - Chile

Det argentinske landslaget før møtestart ble svekket av fraværet av deres kaptein og leder Lionel Messi. Nok en stjerne foran blå og hvit Sergio Aguero kom heller ikke ut på basen. Fraværet av streikere ble imidlertid ikke et stort problem for det to ganger verdensmesterskapet triumferer.

Allerede i andre minutt, etter å ha slått hodet, kunne Niko Gaitan treffe porten til chilenerne. Claudio Bravo ble reddet av den øverste målposten. Etter denne episoden var det ingen scoringssjanser i spillet før i det 30. minutt, selv om lagene forsøkte å raskt passere midt på banen og angripe hverandres mål. Etter en halvtime savnet den chilenske spissen Alexis Sanchez scoringssjansen sin. Hans skudd fra straffefeltet ble reflektert av Sergio Romero. I det 34. minutt sendte samme Sanchez ballen i øverste hjørne fra frisparket, men den argentinske keeperen taklet slaget igjen.

Slutten av første omgang forble hos argentinerne, men poengsummen på resultattavlen endret seg ikke - angrepene utført av trioen Di Maria, Higuain, Gaitan var for kaotiske og uferdige.

Chilenerne startet den andre halvdelen av møtet aktivt, hjulpet av flere farlige dødballer. Scoringen ble imidlertid åpnet av Angel Di Maria i 51. minutt. Etter en feil gjort av Chiles midtbanespiller Aranges midt i feltet, snappet Banega ballen og ga en god pasning til PSG-spilleren. Di Maria traff det nærmeste hjørnet av målet til Bravo.

I det 59. minutt doblet Banega selv den argentinske ledelsen. Claudio Bravo bommet på et skudd i nærmeste hjørne igjen, men ballens flyvebane i denne episoden ble påvirket av returen fra tornene til Mauricio Islas rumpe.

Gonzalo Higuain hadde også et flott øyeblikk. I det 67. minutt klarte ikke Napoli-spissen fra nær hold å sende ballen i det fjerne hjørnet - keeperen hjalp til.

Chilenerne var fortsatt i stand til å spille ett mål helt på slutten av stoppetiden. Fuenzalida sendte noen sekunder før møteslutt ballen med hodet i mål.

Sluttresultatet i kampen 2: 1 til fordel for det argentinske landslaget etterlater flere foretrukne sjanser for vinnerne til å gå videre fra gruppe D til kvartfinalen fra første plass.