FIFA World Cup: Hvordan Var Spillet Sveits - Ecuador

15. juni gikk lagene til kvartett E inn i kampen ved verdensmesterskapet. I den første kampen i gruppen i hovedstaden i Brasil på stadion oppkalt etter den store spissen Garrinchi, fant en kamp sted mellom landslaget i Sveits og Ecuador.

gruppa_mundiala

Før starten på møtet ble europeerne ansett som favoritter fra det synspunktet at deres liste viste kraftigere ut i navnet. Sveitserne har flere anerkjente ledere som spiller for toppklubber i Italia og andre lag i Europa. Men ecuadorianerne inkluderte også legionærer fra Europa. Kampen viste seg å være veldig sta.

Første omgang ble husket for en lik kamp, men scoringen ble åpnet av ecuadorianerne. Etter dødballet fra venstre flanke gikk et innlegg inn i straffefeltet i Sveits, som endte med et mål. I det 22. minutt headet Antonio Valencia ballen i nettet. Første halvdel av møtet ble avsluttet med en minimal fordel for søramerikanerne.

Det skal bemerkes at begge lag prøvde å finne lykke til fiendens mål med langskudd. Flere ganger sveitsiske spillere skjøt farlig fra utenfor sekstenmeteren.

Andre omgang begynte livlig. 47 minutter etter hjørnet utlignet Sveits scoringen. Mahmedi sender ballen i Ecuadorianernes mål og gjør poengsummen lik.

Fra midten av andre omgang var inntrykket at sveitserne er fysisk sterkere. I det 70. minutt gjorde europeerne til og med et mål. Dommeren avlyste imidlertid målet på grunn av en offside-posisjon.

Avslutningen på kampen viste seg å være fascinerende. Hvert lag prøvde å snappe seieren i de siste minuttene. Ecuadorianerne i deres siste angrep kunne ha scoret ballen, men brukte ikke øyeblikket, noe som førte til kontringsaksjoner fra sveitserne. 20 sekunder før kampslutt kjørte sveitseren Seferovic ballen i mål til Ecuador. Europeerne vinner 2 - 1 og snapper tre poeng i løpet av de siste sekundene av møtet.

Mens verdenscupen gir publikum kompromissløse kamper. Møtet under gjennomgang var ikke noe unntak.