FIFA World Cup: Hvordan Var Spillet Kroatia - Mexico

23. juni, ved verdensmesterskapet i Brasil, endte gruppespillet i gruppe A og B. I den første kvartetten i mesterskapet var en av de viktige og siste kampene kampen mellom landslagene i Mexico og Kroatia. I den personlige konfrontasjonen til disse lagene ble skjebnen til en billett til sluttspillet avgjort.

2014 FIFA World Cup: hvordan var spillet Kroatia - Mexico

Første omgang kom med en fordel for kroatene. De hadde mer ballbesittelse og prøvde å angripe raskt, men europeerne klarte ikke å skape skarpe øyeblikk. Som oftest forstyrret kroatene motstanderens forsvar med streker med lang rekkevidde.

Mellomamerikanske representanter valgte motangrepstaktikk. Dette er ikke tilfeldig, fordi uavgjort ville vært nok for meksikanerne til å forlate gruppen. Med en slik sammenbrudd kan Mexico tilskrives kampens favoritter. Det var igrovkoi av dette laget i første omgang som skapte to farlige øyeblikk ved de kroatiske portene. Først etter en langvarig streik fra keeperen reddet målposten europeerne, og deretter fikk Peralta en fantastisk pasning fra dypet, gikk til et møte med Pletikosa, men gled og klarte ikke å treffe porten. Første omgang endte uavgjort.

Andre halvdel av møtet fulgte et litt annet scenario. Kroatene i de angripende handlingene viste seg enda mindre, og meksikanerne så ut til å ha lagt til. Først hadde dommeren medlidenhet med Kroatia da han ikke tildelte straff for å ha spilt med en hånd i det kroatiske straffefeltet. Men så seiret rettferdigheten. I 72 minutter etter en hjørnespark traff Rafael Marquez målet med hodet. Meksikanernes glede var så sterk at hovedtreneren, sammen med spillerne, falt i armene hans på banen.

Etter det falt kroatene helt fra hverandre. De savnet to ganger til. Andres Guardado i det 75. minutt og Javier Hernandez i det 82. minutt scoret en ødeleggende score. Nå tvilte ingen på at meksikanerne forlot gruppen. Kroatene klarte å vinne tilbake ett mål på slutten av kampen, men det var liten trøst. Ivan Perisic i det 87. minutt scoret det eneste målet mot meksikanerne.

Sluttresultatet i kampen 3 - 1 til fordel for Mexico gjør at vinnerne kan score 7 poeng i gruppe A. Samtidig sammenlignes de med Brasil, men er dårligere enn vertene i mesterskapet, bare av forskjellen mellom mål scoret og sluppet inn. Brasil kommer først og Mexico kommer på andreplass. Nå møter det meksikanske laget det nederlandske landslaget i 1/8 finalen.