FIFA World Cup: Hvordan Portugal Spilte Den Siste Kampen I Turneringen

For at det portugisiske laget skulle fortsette å kjempe i verdensmesterskapet, var det nødvendig å slå Ghana med stor poengsum og håpe at tyskerne ville overspille USA på en stor måte. Spillerne i Ghana håpet også på seieren, for i tilfelle et gunstig utfall av møtet mellom USA og Tyskland, gikk afrikanerne videre til neste trinn i turneringen.

2014 FIFA World Cup: hvordan Portugal spilte den siste kampen i turneringen

Kampen mellom Portugal og Ghana startet veldig livlig. Begge lag prøvde å angripe motstanderens mål og krysset raskt midt på banen. Cristiano Ronaldo gjorde nesten et fotballmirakel i 5. minutt. Etter et raskt angrep kastet den portugisiske kapteinen den ghanesiske keeperen fra flanken, men ballen traff tverrliggeren. I det 19. minutt traff Ronaldo allerede målet til afrikanerne fra flere meter med hodet, men keeperen reddet sistnevnte.

Ghanas lag i første omgang hadde sine egne sjanser til å score. Så, Gyan klarte ikke å innse den farlige utgangen til portene til europeerne. Etter det ble den berømte fotballregelen spilt. Etter et uoppfylt øyeblikk savnet afrikanerne selv målet. I det 31. minutt kuttet John Boyer ballen i sitt eget mål, noe som sjokkerte mange Ghana-fans. Portugal ledet 1 - 0.

Første omgang endte med en minimal fordel for europeerne.

I andre halvdel av møtet skapte lagene også aktivt farlige øyeblikk på andres mål. I det 57. minutt scoret den afrikanske kapteinen Gyan sitt mål. Etter Asamoahs nydelige flankservering sendte Gyan ballen i nettet med hodet. 1 - 1 - etter en slik poengsum har afrikanerne et håp om at de vil være i stand til å sette pressen på Portugal og vinne denne kampen. Faktisk hadde ghaneserne et øyeblikk, men i det 61. minutt sendte den afrikanske spilleren fra keeperlinjen ballen forbi målet.

Spillet skulle til den endelige trekningen, som ikke passet noe lag, men tallene på resultattavlen endret seg likevel. I det 80. minutt scoret Ronaldo sitt første og, som det viste seg senere, det siste målet i verdensmesterskapet.

Sluttresultatet for møtet 2 - 1 til fordel for Portugal sender begge lagene hjem. Portugiserne innhentet det amerikanske landslaget når det gjaldt poeng, men forskjellen mellom mål og innrømmede mål var på amerikanernes side. Derfor, dessverre for fansen av Portugal, må vi innrømme at spillet med Ghana var det siste for det europeiske laget i turneringen.