FIFA World Cup: Hvordan Spania Tapte For Chile

19. juni, i dagens andre kamp på det berømte stadionet i Rio de Janeiro "Maracana", fant den avgjørende kampen for det spanske landslaget om fortsettelsen av kampen i verdensmesterskapet sted. Motstanderne til de nåværende verdensmestrene var de urokkelige chilenerne.

Ispania - Chili_

Det spanske landslaget, som tapte mesterskapets åpningskamp for Nederland (1 - 5), hadde ingen rett til å gjøre en feil i duellen med chilenerne. Hovedtreneren til det "røde raseriet" gjorde en rekke endringer i startoppstillingen til laget. Spesielt var det ingen plass ved basen til den berømte midtbanespilleren Xavi. Spanjolene trengte en seier for å kunne fortsette kampen for å komme seg ut av gruppen.

Kampen startet med et farlig angrep fra søramerikanerne, men det ble ikke noe raskt mål. Spanjolene svarte med et gripende øyeblikk, men keeperen reddet det chilenske landslaget. I det 20. minutt av møtet mottok de spanske spillerne, etter å ha mistet ballen midt i feltet, en rask kontring på sitt eget mål, og resultatet av dette var ballen av Eduardo Vargas. Chile-landslaget tok ledelsen, men på den tiden så det ut til at dette ikke ga sør-amerikanerne noe.

Noen minutter senere traff Diego Costa på kort hold på mål, men bommet. Og så fikk Spania det andre målet i sitt eget nett. På slutten av første omgang traff Alexis Sanchez et frispark, men Casillas ble reddet. Ballen spratt imidlertid til Chiles spiller Charles Arangis, som skjøt fra tå til mål. Det var 44 minutter i omgangen, og chilenerne tok ledelsen 2 - 0. Første halvdel av møtet var over.

I det andre spillsegmentet løp spanjolene til angrep. Busquets hadde en stor sjanse, men han klarte ikke å treffe det nesten tomme målet fra noen få meter. Chilenerne derimot tenkte ikke engang på å angripe i første halvdel av andre omgang, men holdt forsvaret. Det må innrømmes at søramerikanerne gjorde det. Spania har ikke skapt så mye som fansen ønsker.

Etter 70 minutter begynte chilenerne å lage sjeldne kontringer. I en av dem kunne Mauricio Isla "drepe" hele intriger. Imidlertid klarte ikke Juventus-spilleren å fullføre pasningen. Isla gled inn i taklingen etter ballen og skjøt over det tomme hjørnet av målet. Etter det fortsatte spanjolene i smerte med å angripe, leverte langskudd, men Chiles keeper Bravo lot ikke ballen krysse mållinjen.

Sluttresultatet på 2 - 0 i Chiles favør lar spanjolene begynne å pakke sekken og forberede seg på å fly hjem. Søramerikanerne er i ferd med å innhente nederlenderne, og i kampen i tredje runde vil de spille om førsteplassen i gruppe B. Så langt har Chile og Nederland 6 poeng hver.