FIFA World Cup: Hvordan Spillet Ble Spilt Nigeria - Argentina

Den 25. juni, i byen Porto Alegre, fant den siste kampen til det argentinske landslaget i gruppespillet av verdensmesterskapet sted. Den siste rivalen til argentinerne i kvartett F var landslaget i Nigeria.

2014 FIFA World Cup: hvordan spillet ble spilt Nigeria - Argentina

Kampen mellom Nigeria og Argentina ble en av de mest spektakulære i verdensmesterskapet. Lagene begynte umiddelbart å vise sitt angrepspotensial. Tre minutter etter startfløyta åpnet Lionel Messi scoringen. Imidlertid svarte nigerianerne tilstrekkelig allerede i 4. minutt. Musa regnet med et mål fra sør-amerikanerne. Dermed var det 4. minutt av møtet allerede likt - 1 - 1.

Etter det prøvde begge lag å angripe skarpt. Argentina-landslaget hadde en fordel i ballbesittelse, deres angrep var plassert. Nigerianerne prøvde å true motstanderen med skarpe kontringer. Tilskuerne så imidlertid ingen mål før de siste minuttene av første omgang. Men i den fortettede tiden scoret Messi en dobbel, og utførte smart et frispark. Den afrikanske keeperen var maktesløs - ballen gikk til porten til Nigeria for andre gang i kampen. Lagene dro til pause med Argentinas fordel 2 - 1.

Etter pause byttet lagene ut raske mål igjen. Først scoret Musa sin dobbel i kampen. Nigerianerne i sentrum rev fra seg det søramerikanske forsvaret, som ikke opptrådte på den beste måten i denne kampen. Musa utligner scoringen i det 47. minutt. Tallene 2 - 2 vil lyse opp på tavlen.

Bare noen få minutter går, og argentinene scorer det tredje målet fra et hjørnespark. Marcos Rojo i det 50. minutt av møtet leder igjen Argentina 3 - 2.

I rundt tjue minutter til hadde søramerikanerne en fordel i ballbesittelsen og skapte farlige øyeblikk. Men nigerianerne motangrep skarpt i opptil 75 minutter. Musa hadde en stor sjanse til å utstede et hat trick, men spissen konverterte ikke øyeblikket.

De siste femten minuttene gikk med Nigeria-ledelsen. Afrikanske fotballspillere presset søramerikanere til straffeområdet. Argentinerne kunne bare kontre. De aktive handlingene til lagene førte imidlertid ikke til nok et scoret mål - kampen endte med en minimal fordel av Argentina 3 - 2.

Begge lagene går videre til sluttspilletappen i turneringen. Argentina vinner tre seire på tre kamper og leder gruppe F, Nigeria kommer ut på andreplass med fire poeng. Nå venter lagene på starten på de avgjørende kampene i fotball-verdensmesterskapet i Brasil.