FIFA World Cup: 14. Kampdag Totalt

Den 14. spilldagen presenterte tilskuerne de neste fire kampene på FIFA World Cup. De siste kampene i gruppe E og F ble spilt av lagene i Argentina, Nigeria, Bosnia-Hercegovina, Iran, Ecuador, Frankrike, Honduras og Sveits.

2014 FIFA World Cup: 14. kampdag totalt

Dagens mest spektakulære spill var møtet mellom landslagene i Argentina og Nigeria. Sør-amerikanerne har allerede sikret seg inn i sluttspillet, så spillerne i dette laget trengte ikke å bekymre seg for det endelige resultatet, så vel som Nigeria-laget, som hadde en god sjanse til å fortsette å kjempe i verdensmesterskapet. I første omgang så publikum tre mål, de to første ble allerede scoret i fjerde minutt - søramerikanerne og afrikanerne byttet mål. I den fortettede tiden av første omgang satte Messi Argentina foran med 2 - 1. Etter pause så publikum igjen målskiftet helt i begynnelsen av omgangen. Først scoret afrikanerne, og deretter tok argentinerne igjen ledelsen. Det endelige resultatet av møtet er 3 - 2 til fordel for Argentina. Messi scoret to ganger. Nå skal søramerikanerne spille 1/8 med Sveits, og nigerianerne møter det franske laget.

I den andre kampen i gruppe F slo Bosnia-landslaget lett det iranske laget. Den endelige poengsummen for møtet er 3 - 1 til fordel for europeerne. Denne seieren ga imidlertid ikke Bosnias spillere rett til å kvalifisere seg fra gruppen. Europeerne, sammen med spillerne i Iran, drar hjem.

I gruppe E møtte det franske landslaget Ecuador. Europeerne har allerede løst problemet med å nå neste etappe i turneringen, så på banen i Rio de Janeiro så publikum mange franske spillere blant innbytterne. Møtet ga ikke publikum noen mål, det endte med en score på 0 - 0. Dette resultatet bringer Frankrike til sluttspillet, og sender det ecuadorianske laget hjem.

Det sveitsiske landslaget i sin siste kamp i gruppe E beseiret Honduras med en tørr score på 3 - 0. Sveits-angriper Jerdan Shaqiri strålte i kampen. Han laget et hat trick. Det første målet viste seg å være spesielt vakkert da Shakiri sendte ballen i de ni siste av Honduras 'mål med et spark fra utenfor sekstenmeteren. Resten av kampen ble dominert av europeerne. Shakiri scoret ytterligere to mål. Europarenes seier førte det sveitsiske landslaget fra andreplass i gruppe E til Argentina i 1/8 finalen i verdenscupen.