VM Om Fotball: Resultatene Av Den åttende Kampdagen

Det mest etterlengtede møtet på den åttende kampdagen i verdensmesterskapet i Brasil var kampen mellom landene i Uruguay og England. I tillegg til disse fremragende lagene kom landslagene i Colombia, Elfenbenskysten, Japan og Hellas inn på stadionfeltene i Brasil 19. juni.

VM 2014 om fotball: resultatene av den åttende kampdagen

Dagens første kamp fant sted i hovedstaden i Brasil. Lederne for gruppe C, landslagene i Colombia og Elfenbenskysten, deltok i kampen. Første omgang var målløs. Det var spenning i arenaen oppkalt etter den store spissen Garrinchi. Inntrykket var at spillerne hadde vekter på beina - utviklingen av hendelser var uhastet. Andre omgang gledet seeren med mål. Først scoret colombianerne to ganger, hvorpå de søramerikanske tilskuerne roet seg og forventet en enkel avslutning på møtet. Imidlertid klarte Gervinho å vinne tilbake ett mål. I de resterende 15 minuttene prøvde de afrikanske spillerne å score mer, men dette skjedde ikke. Det colombianske landslaget fikk ytterligere tre poeng og ledet på egen hånd kvartetten C i verdensmesterskapet.

Møtet mellom Uruguay og England var midtpunktet i kampene 19. juni. Begge lag tapte sine åpningskamper i turneringen, så den andre rundekampen i gruppe D var av stor betydning. Helten på møtet var Luis Suarez, som scoret to mål mot forfedrene til fotballen. Antihelten er Wayne Rooney, som, selv om han scoret ett mål, savnet to store sjanser til å fange det søramerikanske målet. Først tok uruguayanerne ledelsen, men så slet England å vinne tilbake. I løpet av de siste ti minuttene scoret Suarez imidlertid en dobbel og brakte den endelige seieren til Uruguay med en score på 2 - 1. Nå har søramerikanerne tatt igjen landslagene i Italia og Costa Rica, men sistnevnte har en kamp med hverandre i reserve. Situasjonen i gruppe D er enda mer forvirrende.

Dagens siste kamp var kampen i Natal mellom Japan og Hellas. Denne kampen ble den kjedeligste på den åttende kampdagen. Sluttresultatet 0 - 0 gjenspeiler hovedinnholdet i møtet. Det var ikke mange farlige øyeblikk, men japanerne var likevel nærmere seieren. Disse lagene representerer gruppe C ved verdensmesterskapet. Nå, etter to runder, ledes bordet i denne kvartetten av colombianerne med seks poeng, ivorianerne har tre poeng, og japanerne og grekerne har ett poeng hver. Lagene må spille en kamp til i gruppen.