Hvordan Velge En Treningsball

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge En Treningsball
Hvordan Velge En Treningsball

Video: Hvordan Velge En Treningsball

Video: Hvordan Velge En Treningsball
Video: Hvordan velge riktig treningstøy? 2024, April
Anonim

En stor treningsball, eller fitball, er det som kan gjøre din rutinemessige treningsøkt til en hyggelig og enkel opplevelse. Slike baller har vært brukt i fysioterapi i lang tid, siden trening med fitball ikke skader leddene, de er helt trygge, og samtidig ekstremt effektive.

Hvordan velge en treningsball
Hvordan velge en treningsball

Bruksanvisning

Trinn 1

For at treningsøktene dine skal være fordelaktige og morsomme, er det viktig å velge riktig treningsball for din høyde og bygning. Treningsballer kommer i forskjellige størrelser - diameteren varierer fra 45 til 85 cm. Avhengig av størrelsen tåler ballen forskjellige belastninger - små baller tåler 300 kg, og store tåler en belastning på opptil 1000 kg.

Steg 2

Når du velger en fitball, må du fokusere på dine individuelle parametere. Sett deg på en gymnastikkule og sjekk om hoftene dine er i vater. Hvis ballen er i riktig størrelse for deg, bør hoftene være i nivå med knærne eller like over knærne. Forskjellen skal ikke være stor, derfor er for store kuler ikke egnet for liten vekst.

Trinn 3

Velg ballens stivhet etter dine ønsker - jo hardere ballen, jo mer motstand vil du oppleve under trening. Hvis du vil at treningsøktene skal bli enklere, velg en myk ball som anbefales for nybegynnere.

Trinn 4

Hvis høyden din er mindre enn 150 cm, er en ball med en diameter på 45 cm egnet for deg. Baller med en diameter på 85 cm passer for veldig høye mennesker, hvis høyde når to meter. For en gjennomsnittlig høyde er kuler med en mellomdiameter egnet.

Trinn 5

Ikke fyll den med for mye luft når du blåser opp ballen. På et optimalt inflasjonsnivå vil ballen holde deg jevnt mens du sitter på den. Sett deg på ballen og sjekk om den er behagelig for deg - hvis du ruller, så har ballen blitt feilhåndtert. Hvis du tvert imot mislykkes, blir ikke ballen blåst nok.

Trinn 6

Kvaliteten på materialet som ballen er laget av er også veldig viktig for videre arbeid med den - vær oppmerksom på om materialet er så sterkt og elastisk som mulig. Hvis ballen blir punktert, på dette elastisitetsnivået, vil den tømmes i stedet for å eksplodere, noe som gjør den tryggere.

Anbefalt: