Russiske Skiløpere Vinner 50 Km Olympisk Maraton

Den siste dagen i konkurransen var en triumferende dag for russiske skiløpere. Tross alt var utøverne i stand til å ta hele pallen etter å ha mottatt bronse, sølv og gull.

Russiske idrettsutøvere tok alle æressteder

Så de olympiske leker XXII, som ble arrangert i Russland, har kommet til en slutt. I begynnelsen av konkurransen kunne ingen ha forestilt seg at dette OL ville være en av de mest suksessrike for det russiske laget de siste årene. Nå kan vi med tillit si at Russland vil ta førsteplassen i den uoffisielle medaljestillingen. Bokstavelig talt i løpet av de siste tre dagene av spillene, har russiske idrettsutøvere gjort et stort gjennombrudd og brakt laget flere gullmedaljer samtidig.

Den siste dagen i konkurransen vil russiske fans huske lenge. Det var tross alt på denne dagen et sett medaljer ble spilt i det mest prestisjefylte og vanskelige skirennet - et 50 km fristilmaraton. På Defender of the Fatherland Day klarte russiske skiløpere å oppnå en ekte mannlig bragd - bare russiske idrettsutøvere klatret pallen.

Løpet var interessant til de siste minuttene av konkurransen. Bare de siste meterne på distansen klarte skiløperne å løse striden om medaljer. Så Alexander Legkov kom først til mål. Andre- og tredjeplassene ble bestemt ved hjelp av en fotofinish, som et resultat var Maxim Vylegzhanin bare 0,1 sekunder foran Ilya Chernousov. Den siste russiske skimaratonvinneren var Mikhail Ivanov, som mottok en gullmedalje i 2002. Takket være denne triumferende seieren sikret det russiske laget en tidlig seier når det gjelder antall medaljer.

Det er dobbelt hyggelig at medaljene vil bli tildelt vinnerne ved avslutningsseremonien til de olympiske leker. Tre flagg fra det russiske landslaget vil heve seg på stadion på en gang, dette er en ekte triumf og siste akkord i dette OL. Russland klarte tross alt å bevise for hele verden at det ikke bare er i stand til å organisere de største spillene i historien, men også verdt å vinne.