Hvordan Velge Termisk Undertøy Til Ski

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge Termisk Undertøy Til Ski
Hvordan Velge Termisk Undertøy Til Ski

Video: Hvordan Velge Termisk Undertøy Til Ski

Video: Hvordan Velge Termisk Undertøy Til Ski
Video: Choose Your Base Layers Carefully (The Truth About Base Layer Marketing) 2024, Kan
Anonim

Hvit snø, en bratt bane, lyse kjeledresser, en følelse av frihet og personlig styrke - dette er det alpint som tiltrekker seg. Det viktigste er hastighet, som ikke skal hindres av noe, inkludert det som kalles "sportsundertøy" eller "undertøy".

Syntetiske undertøy er mer behagelige for skiløperen
Syntetiske undertøy er mer behagelige for skiløperen

Hvorfor er det nødvendig?

Termisk undertøy har to hovedfunksjoner. Det skal holde varmen og regulere svette. Mennesker hvis arbeid eller hobbyer er forbundet med aktiviteter under ekstreme forhold, trenger undertøy der de vil føle seg så komfortable som mulig under slike forhold. Produsenter av termiske undertøy tar hensyn til kundenes behov og produserer bukser og T-skjorter i forskjellige tykkelser og materialer. Så de som må forbli ubevegelige i kaldt vær trenger ganske tykt undertøy som gir maksimal termisk beskyttelse. En skiløper har variabel aktivitet, han beveger seg raskt i noen tid, klatrer deretter skråningen og kan forbli ubevegelig i kort tid. Det vil si at han trenger undertøy som ikke er for tykt, men som gir maksimal bevegelsesfrihet. I dette tilfellet bør termisk undertøy raskt fjerne fuktighet. Termiske beskyttelsesfunksjoner spiller i dette tilfellet en sekundær rolle. Tynne termiske undertøy er ideelle.

Hva er det lagd av?

Ledende produsenter av termisk undertøy tilbyr kunder sett eller enkeltvarer laget av naturlige fibre, syntetiske og blandede. Naturlige fibre - ull og bomull, de kan brukes i forskjellige kombinasjoner. Ullundertøy er varmere enn alle andre, men det er ikke egnet for skiløpere av flere årsaker. For det første absorberer ull lett fuktighet og tørker sakte, det vil si, selv etter en enkelt nedstigning, risikerer du å være i våte klær og bli forkjølet. I tillegg irriterer våt ull huden og kan til og med skade den, noe som ikke vil gjøre ferien mer behagelig. 100% bomull er heller ikke bra, fordi det blir vått nesten like lett som ull.

Av syntetiske materialer brukes hovedsakelig polypropylen og polyester. Materialkravene er ganske strenge. Det skal ikke være noe i fibrene som kan forårsake allergi eller skade.

Lin laget av naturlige materialer er selvfølgelig mer behagelig å ta på, men det har en veldig betydelig ulempe: det fjerner ikke fuktighet godt, det vil si at det er uegnet for en skiløper. Det er best å velge enten syntetisk undertøy eller blandet undertøy med høyt syntetisk innhold. Fibersammensetningen er vanligvis angitt på etiketten. I dette tilfellet foretrekkes polypropylen fra syntetiske materialer, siden det ikke absorberer fuktighet i det hele tatt, det vil si at linet ditt forblir tørt gjennom hele skihelgen. Polyester absorberer fuktighet, men tørker veldig raskt. Syntetiske undertøy har en annen betydelig fordel - det er lettere. Dette er spesielt viktig for noen som allerede kjører selvsikkert nok og ønsker å vise god fart.

Ingen lukt

Som regel går en person til et skianlegg i flere dager. Og ikke alle har muligheten til å kjøpe flere sett med godt termisk undertøy, mens forholdene for vask ikke er tilgjengelige på alle skisteder. Derfor er det viktig å velge undertøy med en spesiell antiseptisk impregnering. Dette er også angitt på etiketten. Det bør tas i betraktning at denne impregneringen er kortvarig og neppe vil tåle mer enn fem vasker. Men i sportsbutikker kan du nå kjøpe impregnering eller til og med lage det selv. I tillegg er det en relativt ny teknologi der en sølvtråd tilsettes fibrene. Dette undertøyet er ganske dyrt, men det er mer holdbart. Så det beste alternativet for en skiløper er syntetisk termisk undertøy med sølvtråd.

Anbefalt: