Undertøy For Gravide. Bruk Av Kompresjonsplagg

Undertøy For Gravide. Bruk Av Kompresjonsplagg
Undertøy For Gravide. Bruk Av Kompresjonsplagg

Video: Undertøy For Gravide. Bruk Av Kompresjonsplagg

Video: Undertøy For Gravide. Bruk Av Kompresjonsplagg
Video: 2.trimester oppdatering | Guro 2024, April
Anonim

Graviditet er en spennende og vanskelig periode i en kvinnes liv. Morens kropp blir rekonstruert til fostrets behov, belastningen på kardiovaskulære og urinveisystemer øker. Figuren endres merkbart. Spesielt undertøy vil bidra til å opprettholde helsen på ønsket nivå og understreke en avrundet mage.

Undertøy for gravide. Bruk av kompresjonsplagg
Undertøy for gravide. Bruk av kompresjonsplagg

Ettersom talgkjertlene og sirkulasjonssystemet jobber hardere under graviditet, øker svette og risikoen for hudutslett. Derfor bør fødselsundertøy være laget av 60-80% naturlige pustende materialer: for eksempel bomull. Det mest populære materialet er laget med høyteknologi - mikrofiber (fra engelsk mikrofiber - mikrofiber).

Først og fremst bør en gravid kvinne være oppmerksom på å støtte brystene og magen. Brystkjertlene øker i størrelse, brystvortene blir mer følsomme. Huden og det subkutane vevet strekkes.

Sammen med den voksende magen øker brystet belastningen på ryggraden. For å unngå strekkmerker og problemer med bevegelsesapparatet, anbefales det å bruke en spesiell elastisk bh uten bånd, med brede skulderstropper og en sømløs struktur.

Mange butikker har BH med avtakbare lommer for senere mating.

I løpet av ventetiden på barnet er det nødvendig å glemme truse og tanga med lav midje. Fødselspermene er laget av naturlige stoffer og har et spesielt snitt, der den fremre delen er litt høyere enn baksiden. I kaldt vær kan du beskytte det sårbare urogenitale systemet til en gravid kvinne ved hjelp av pantalonger med et mykt elastisk bånd.

Et støttebelte vil bidra til å støtte magen. Ifølge forskning fra fødselsleger og gynekologer reduserer bruk av bandasje risikoen for prolaps eller prolaps av livmoren etter fødsel, og er også en utmerket forebygging av for tidlig fødsel og abort.

I det normale løpet av svangerskapet foreskrives bandasjen fra 23 uker. Imidlertid, hvis fødselen ikke er første gang eller det er visse helseproblemer, kan legen foreskrive å ha på seg et bandasje tidligere. Størrelsen på bandasjen skal velges individuelt.

Belte skal passe forsiktig på magen nedenfra og støtte den, men under ingen omstendigheter klemme. Det anbefales å ta på deg bandasjen mens du ligger på ryggen.

Du skal ikke bruke et bandasje på en naken kropp. Kjøp bomullstruse med høy midje eller bruk belte over en skjorte / T-skjorte.

I tillegg til belastningen på ryggraden, under graviditet, øker effekten på venene i underekstremitetene. Bena kan hovne opp og vondt, edderkoppårer og en følelse av tyngde i bena dukker opp.

For å forhindre åreknuter anbefales gravide å bruke kompresjonsstrømper eller strømpebukse. Strømpens spesielle materiale gir en lett oppvarmingseffekt og fremmer maksimalt trykk på leggmusklene, noe som gjør at de kan holde dem i god form, forbedrer blodstrømmen og forhindrer stagnasjon i karene.

Avhengig av indikasjonene, har strømper og strømpebukse for gravide fire kompresjonsgrader. De to første har en forebyggende effekt - lett kompresjon. Ved tredje og fjerde grad brukes gradert (ujevnt) trykk: forsterkning-nedgang-forsterkning i forskjellige retninger.

Noen flebologer anbefaler kvinner å føde i kompresjonsstrømper. Siden venene er anspente under pressing, vil strømpene bidra til å redusere belastningen, forhindre strekking og brudd på karveggene, samt unngå kramper og nummenhet i underekstremitetene.

Anbefalt: