Det Russiske Landslaget Vant Sølv I Skistafetten

Herrelaget klarte å åpne medaljepoeng i langrenn. Sølvmedaljen mottatt i stafetten ble den første for det russiske laget ved Sotsji-OL.

Herrelag
Herrelag

Hovedhåpene for medaljer, allerede før OL-starten i Sotsji, var hovedsakelig knyttet til seire i langrenn. Etter en hel ukes konkurranse ble det imidlertid ikke mottatt en eneste medalje i personlige løp. Fansen var enda mer skuffet, og etter at kvinnelaget sviktet i stafetten, kunne utøverne bare bli sjette. Selv om de ved de seks foregående OL, mottok de alltid gull.

Herrelaget har aldri klatret opp på pallen i denne typen konkurranser etter Sovjetunionens sammenbrudd. Men skisporet i Sotsji ble vellykket for russiske skiløpere, og de var i stand til å bli sølvmedaljer fra de olympiske leker.

Stafetten ble holdt i fire etapper på 10 kilometer. På første trinn løp Dmitry Yaparov med et klassisk trekk, som ikke startet veldig vellykket og var i stand til å overføre stafettpinnen til Alexander Bessmertnykh bare åttende. På scenen spilte Alexander først noen sekunder, men til slutt tapte han mer enn 40 sekunder.

Den tredje etappen var et vendepunkt for det russiske laget - Alexander Legkov, som var i stand til å spille tilstrekkelig tid i et klassisk trekk for at laget skulle heve seg til andreplassen. Stafetten ble fullført av Maxim Vylegzhanin, som klarte å holde denne posisjonen til målstreken. Dessverre klarte han ikke å ta igjen det svenske laget, da gapet på et halvt minutt var for stort. Tredjeplassen på herrestafetten gikk til det franske laget.