Er Sport Nødvendig For Gravide

Er Sport Nødvendig For Gravide
Er Sport Nødvendig For Gravide

Video: Er Sport Nødvendig For Gravide

Video: Er Sport Nødvendig For Gravide
Video: Min graviditet uge for uge 2024, Kan
Anonim

Det er ingen tvil om at fysisk aktivitet er nødvendig for menneskekroppen. Sport holder kroppen i god form, gir en belastning på kraft og godt humør. Men mange spørsmål dukker opp når det gjelder å drive sport mens du er gravid.

Er sport nødvendig for gravide
Er sport nødvendig for gravide

Ofte gis det anbefalinger for å begrense belastningen og enda mer for ikke å begynne å drive sport, hvis dette ikke har skjedd før. Kan denne oppfatningen betraktes som riktig? Hva er grunnlaget, fordi fødsel er de sterkeste fysiske kostnadene, den sterkeste stress for kvinnekroppen.

En kvinne skal være klar for dette.

Naturen bryr seg om oss. Feminin natur er slik at muskler og sener til en kvinne under graviditet er veldig elastiske. Derfor trenger hun ikke gjøre store anstrengelser for å holde seg i form. Moderat trening vil være tilstrekkelig. Unntakene er løping, hopping og selvfølgelig ingen vekter. Og øvelser på de skrå musklene vil også bidra til å bære magen uten å bruke et bandasje.

Svømming

Svømming vil være veldig nyttig. Den trener muskelen og mange andre systemer uten å overbelaste. Blodsirkulasjonen forbedres, immuniteten stiger, muskler slapper av. Og, viktigst av alt, et godt humør og en flott figur er gitt. Spesielle grupper for gravide under veiledning av en erfaren trener er veldig populære nå.

Pusteøvelser

Hvis en kvinne ikke førte en aktiv livsstil før, vil tunge belastninger være uønsket. Det vil være nok å gjennomføre et kurs med forberedende prenatal gymnastikk. Yoga for gravide vil også ha stor effekt på kroppen. Treningsøktene hennes er basert på pusteøvelser og avslapningsteknikker. Under veiledning av en erfaren trener vil en kvinne lære å roe seg ned i stressende situasjoner, slappe av. Vil få harmoni og selvtillit.

Som du ser, bør du ikke gi opp sport i det hele tatt hvis det ikke er bevis for dette. Hvis fysisk aktivitet ikke er kontraindisert av leger. Og under trening må du hele tiden lytte til følelsene dine.

Anbefalt: