Første Etappe 1/8 FIFA Verdensmesterskap: Brasil - Chile

28. juni levde hele Brasil i påvente av den første kampen i 1/8 finalen i FIFA verdensmesterskapet, der verten for verdensmesterskapet møtte Chile-landslaget. Konfrontasjonen mellom brasilianerne og de kompromissløse chilenerne fant sted på stadion i byen Belo Horizonte.

Første etappe 1/8 2014 FIFA verdensmesterskap: Brasil - Chile

Fra de første minuttene av møtet påførte begge lag en tøff kamp om ballen motstanderen i hver del av feltet. Det var allerede sluttspilletappen, så alle krefter ble kastet inn i en bestemt kamp. Symbolet for maktkampen på den grønne plenen på Mineirao stadion kan kalles Vidals teknikk, som han fanget på hoften av Neymar. Chileneren kunne ha vært misunnelig fra NHL-hockeyspillere.

Når det gjelder spillet, kunne ikke tilskuerne på tribunen kjede seg. Allerede i det 18. minutt av møtet, etter et hjørnespark, åpnet vertene scoringen. Den brasilianske kapteinen Silva headet ballen til den andre stolpen, der David Luiz fullfører pasningen. Stillingen ble 1 - 0 til fordel for Brasil. Det som skjedde i det øyeblikket på tribunen, kalte sportskommentatoren et uttrykk som vil gå inn i historien: "Brasilianere på tribunen opplevde en massiv orgasme." Slik var den store glade galskapen til de mange fansen. Brasilianerne slapp imidlertid å glede seg over lang tid.

I det 32. minutt sendte Alexis Sanchez ballen i hjørnet av Cesars mål med det mest nøyaktige skuddet utenfor sekstenmeteren. Tallene 1 - 1 lyste opp på resultattavlen, noe som allerede førte de chilenske fansen inn i et stadium av ekstase.

Første halvdel av møtet ble avsluttet med lik poengsum.

I andre omgang ble det samme tøffe spillet observert på banen. Det skal innrømmes at brasilianerne hadde en liten territoriell fordel, men chilenerne motangrep farlig. Lagene hadde noen gode scoringsmuligheter, men poengsummen på resultattavlen endret seg ikke - kamptiden endte uavgjort 1 - 1.

I de ekstra 30 minuttene var brasilianerne mer aktive, Chile-laget kjempet tilbake med sin siste styrke. Det massive forsvaret til chilenerne er beundringsverdig - det brasilianske laget hadde ikke en eneste sjanse til å score et mål. Men chilenerne nesten "begravde" alle håpene til mesterskapseierne. I de siste minuttene av ekstraomgang slo Pinilla et uhyrlig slag mot Cesar-målet. Keeperen var hjelpeløs, men ballen traff tverrliggeren. Ringen fra målstolpen så ut til å ekko i hele Brasil. Pentacampions er veldig heldige.

Ekstra tid ga ingen scorede mål, så lagene ordnet forholdet i en serie straffesparkkonkurranser. Den sportslige formuen var på siden av mesterskapsvertene - de vant 3 - 2. Samtidig traff chilenerne fra punktet stolpen. Igjen, noen centimeter skilte Chile fra det verdsatte målet. Som et resultat var denne treffet den siste i spillet. Brasilianerne kommer til kvartfinalen og venter på vinneren av kampen Colombia - Uruguay. Chilenerne skal hjem, men ingen vil bebreide disse spillerne hjemme for prestasjonen. Det var et verdig lag, som dessverre mesterskapet sier farvel til.