FIFA Verdensmesterskap-kvartfinaler: Brasil - Colombia

4. juli, brasiliansk tid, tok hjemmelaget til banen i Fortaleza for å kjempe for retten til å spille i semifinalen i verdenscupen. Rivalene til brasilianerne var landslaget i Colombia.

2014 FIFAs verdensmesterskap-kvartfinale: Brasil - Colombia

Spillet startet med veldig høye hastigheter. Kampen på alle deler av banen var et resultat av mange brudd på reglene, men dette påvirket ikke det generelle tempoet i spillet. Fra de første minuttene beleiret brasilianerne motstanderens mål. Colombia kjempet tilbake, og brasilianerne ble drevet frem av mange fans. Allerede i 7. minutt så publikum kampens første mål. Etter et hjørnespark var Pentacampion-kaptein Silva den første på ballen. Det brasilianske låret sendte ballen i målnettet til Colombia.

Etter et tapt mål utførte colombianerne et skarpt angrep, men Cuadrados streik manglet nøyaktighet.

Halvparten av første omgang var i hendene på mesterskapets verter. Hulken hadde flere poeng. Den brasilianske spilleren fra de mest fordelaktige situasjonene slo Ospina på mål, men den colombianske keeperen fortsatte å blokkere ballen i mål. Andre halvdel av første omgang var jevnere når det gjelder spill. Det var ikke så mange farlige øyeblikk - dette skyldtes at lagene prøvde å spille for fort. Derfor manglet det litt på sluttfasen for å skape en scoringsmulighet.

Andre halvdel av møtet fant sted i samme hastigheter. Colombianerne begynte å ha mer ballbesittelse, prøvde å raskt levere ballen til frontlinjen, men dette fungerte ikke - Brasils forsvar så veldig disiplinert ut når de forsvarte sitt eget mål.

I det 69. minutt ledet David Luiz hele Brasil til jubel. Etter å ha slått fra staben, fra rundt 30 meter, scoret den brasilianske forsvareren et vakkert mål mot Colombia. To standarder ga brasilianerne et fordel med to mål - 2 - 0.

Colombianerne ble ikke flau over dette. De fortsatte å søke formuen ved andres porter. Resultatet ble utnevnelsen av et straffespark mot Brasil i det 80. minutt. Haames Rodriguez fra poeng otvital en ball. Det var det sjette målet til colombianeren i turneringen.

Stillingen 2 - 1 gjorde brasilianerne nervøse. Fem ganger verdensmestere gikk i dypt forsvar, og colombianerne prøvde å legge presset på motstanderen. Det var imidlertid veldig lite tid igjen. Brasil motsto angrepet i Colombia og gikk videre til semifinalen. Det er verdt å merke seg at svært sjeldne på så avgjørende stadier var brasilianerne så presset til sitt mål. Det ser ut til at hvis Colombia hadde mer tid, ville poengsummen bli lik. Men fotball tåler ikke konjunktivstemningen.

Brasil spiller i semifinalen mot Tyskland 9. juli, og spillerne på det colombianske landslaget kan komme hjem som helter. Det er verdt å innrømme. at colombianerne var et av de mest interessante lagene i verdensmesterskapet. Fotballtrekningen førte dem sammen med vertene i mesterskapet, som bestemte nedrykket i kvartfinaletappen.