Hvordan Wimbledon Endte

Wimbledon er den eldste og mest prestisjetunge av de fire Grand Slam-turneringene. I 2012 ble konkurransen arrangert fra 25. juni til 8. juli, den var 126 på rad. Å vinne Wimbledon Games er veldig viktig for idrettsutøvere, det er den viktigste tennisturneringen i verden, og vinnerne blir umiddelbart verdens tennis superstjerner.

Hvordan Wimbledon endte

Roger Federer fra Sveits og engelskmannen Andy Murray nådde finalen for singler for menn. I en bitter kamp med stillingen 4-6, 7-5, 6-3, 6-4 vant Roger Federer. For ham var denne seieren 17. på Grand Slam-turneringene og 7. på Wimbledon-turneringen - som et resultat ble han den første racketen i verden, og fortrengte Novak Djokovic fra æresstedet. Murray nådde Wimbledon-finalen for første gang i karrieren og var den første briten på 76 år av turneringen.

Damesingelfinalen på Wimbledon kom ikke som en overraskelse for fans og sportsanalytikere. Spilte amerikanske Sirena Williams og polske Agnieszka Radwanska. Amerikanernes overlegenhet og hennes "maskuline" spillestil, som var upraktisk for Agnieszka, lot henne nesten ingen sjanse. Som et resultat vant Sirena Williams Wimbledon-turneringen for femte gang med en score på 6-1, 5-7, 6-2, med totalt fjorten Grand Slam-singler. Agnieszka Radvanska savnet sjansen til å bli verdens første racket.

I herrenes dobbeltslag slo Frederic Nielsen fra Danmark og Jonathan Murray fra Storbritannia Horia Tekau og Robert Lindstedt (Romania og Sverige) 4–6, 6–4, 7–65, 6–75, 6–3. Dette er den første Grand Slam-suksessen for begge vinnerne, med Jonathan Murray som den første briten som vant Wimbledon i dobbel siden 1936. For rumeneren og svensken ble tapet det tredje på rad i finalen i Wimbledon-turneringen.

Søstrene Sirena og Venus Williams slo tsjekkiske kvinner Lucia Hradetskaya og Andrea Glavachkova i damedouble med en score på 7-5. 6-4. Dette er den femte amerikanske Wimbledon-joint de har vunnet, med til sammen 13 Grand Slam-titler.

For blandet dobbeltrom endte Wimbledon-turneringen i 2012 med seieren til amerikanerne Mike Brian og Lisa Raymond. Med en score på 6-3, 5-7, 6-4 slo de den internasjonale unionen til russiske Elena Vesina og indiske Leandre Paes. For Mike Brian var denne seieren den tredje i Grand Slam-turneringen, og for Lisa Raymond - den femte i karrieren.