MFM-2015 Ishockey: Hvordan Semifinalen Russland - Sverige Endte

Natt til 5. januar, Moskva-tid, spilte det russiske ungdomshockeylaget en semifinalekamp i rammen av verdensmesterskapet for spillere under 20 år. Russernes rivaler i semifinalen var landslaget i Sverige.

MFM-2015 ishockey: hvordan semifinalen Russland - Sverige endte

I de to siste verdensmesterskapene i hockey møtte det russiske landslaget det svenske laget i semifinalen. Begge gangene var russerne offensivt dårligere enn de skandinaviske hockeyspillerne med en minimumscore. I 2015 ble det russiske landslaget i MFM-semifinalen igjen motarbeidet av svenske hockeyspillere.

Den første perioden av kampen var ikke rik på mål, men til tross for at resultattavlen etter de første tjue minuttene av spillet brant med nuller, ble ikke fansen i arenaen i Toronto lei. I den første perioden var spillet mer som et taktisk spill. Hockeyspillere prøvde å kjempe for pucken i alle deler av nettstedet, men dette reflekterte ikke negativt på etableringen av scoringsjanser. En av de første sjansene til å score ble savnet av russerne. I det 7. minutt rystet Bryntsevs kast stolpen til svenskenes mål. De skandinaviske hockeyspillerne svarte med flere av deres farlige angrep. Det var spesielt vanskelig for russerne å beholde forsvaret mens de spilte i mindretall. Imidlertid holdt Shesterkin målet til det russiske landslaget fra en savnet puck.

I den andre perioden, de første ti minuttene, prøvde svenskene å vinne initiativet. Valery Bragins avdelinger holdt ut, og i det 32. minutt fullførte Alexander Sharov et strålende kontring av russiske hockeyspillere med et innkast i øverste hjørne av svenskenes mål. Russerne overvant hele området i flere gir og førte Alexander til en slaktestilling. Det russiske landslaget tok ledelsen 1: 0. Etter det fikk hockeyspillerne en numerisk fordel. Allerede i det 33. minutt fikk et kraftig skudd fra den blå linjen til Ziyat Paigin den svenske keeperen til å gi seg for andre gang. Dette målet var det første for svenskene i minoritetsspill. Etter den andre tapte pucken savnet skandinaverne helt trådene i spillet, noe som førte til nye farlige angrep fra russerne. På slutten av andre periode krysset pucken den svenske målstreken igjen. Målet ble imidlertid ikke registrert, siden pucken krysset den elskede linjen etter å ha berørt skøyten til hockeyspilleren vår. Rett etter det hadde Leshchenko enda et godt øyeblikk. Spissen hoppet ut for et møte med den svenske keeperen og kastet ham med sikte i nærmeste øverste hjørne. Sederstrom avledet imidlertid pucken med skulderen. Den andre perioden endte med en betydelig spillfordel for det russiske landslaget, som ble registrert på resultattavlen til arenaen i Toronto - vår vant 2: 0.

Den tredje perioden begynte med Alexander Sharov. Den svenske forsvareren nølte bak målet sitt, som gjorde at Mamin kunne bringe oss frem til skuddet. Alexander traff det øverste hjørnet av porten til svenskene med et nøyaktig kast. Fordelen med det russiske landslaget har økt til tre mål (3: 0). Målet ble scoret i det 42. minutt. Etter det begynte det russiske landslaget å spille i henhold til poengsummen. Svenskene hadde en viss territoriell overlegenhet, men russerne utførte farlige motangrep. Flere ganger hadde russiske hockeyspillere sjanser til å score etter å ha gått en mot en med keeperen til det svenske landslaget.

Åtte og et halvt minutt før slutten av tredje periode klarte skandinaverne å spille ett mål. Valmark rullet på en nikkel og sendte pucken inn i Shesterkins mål fra en ubehagelig hånd (3: 1). Etter et tapt mål burde russerne forventet en nervøs slutt, men allerede i det 53. minutt sendte Mamin den fjerde pucken inn i svenskenes mål med avslutning, og gjenopprettte fordelen med det russiske landslaget til tre mål. Fra det øyeblikket føltes seirende tillit i spillet til russiske hockeyspillere. Til tross for at svenskene prøvde å angripe med store krefter, ble det ikke flere mål scoret mot Shesterkin. Fire minutter før slutten av ordinær tid erstattet skandinaverne keeperen med en feltspiller, men dette endret ikke tallene på resultattavlen. Riktignok, tjue sekunder før kampslutt, scoret svenskene pucken, men dommeren noterte ikke målet, siden før målet var angrepet fra keeperen vår.

Sluttresultatet på møtet er 4: 1 til fordel for det russiske landslaget. Nå venter Valery Bragins avdelinger på en motstander i MFM-finalen 2015, som blir vinneren av paret Canada - Slovakia. Den avgjørende kampen i turneringen finner sted 6. januar klokken 16:00 Moskva-tid.