Lagballspill: Håndball

I moderne tid er det forskjellige ballspill: basketball, volleyball, fotball og andre. Reglene kan være forskjellige, men essensen er den samme for alle - kampen for et mål. Disse sportene er ganske berømte. For eksempel er det et mylder av fotball- eller basketballfans. Det er en annen sport som kan tiltrekke seg oppmerksomheten til en tilskuer som er interessert i lagballkonkurranser. Dette er håndball.

Etymologien til ordet håndball er enkel. Så, hånd blir oversatt fra engelsk som en hånd, og ball er en ball. Følgelig spilles håndball med ballen. Forskjellen mellom håndball og nettball er at i den første formen er det gitt et mål, ikke en ring. Håndball kalles også et håndballspill.

Mens fotball- eller sandvolleyballkamper kan spilles utendørs, er håndball kun tillatt innendørs. Området for denne sporten har sin egen størrelse 40 x 20 meter. Kulen som veier 425-480 g, brukes av menn, men vekten av prosjektilet for kvinner er 325-380 gram. Spillet inneholder to halvdeler, hver med 30 minutter. Bryt mellom halvdelene 10 minutter.

Målet med sportsspillet er å kaste ballen i motstanderens mål. Du kan ikke nærme deg målet nærmere enn seks meter og kaste det, ellers telles ikke målet. Feltspillere spiller ballen med hendene. Laget med flest mål vinner. Lagvakten kan forsvare målet med hvilken som helst del av kroppen.

Hvis det er uavgjort i kampen etter at to omganger har gått ut, tildeles ytterligere to overtid på 5 minutter. Ved lik poengsum tildeles en halvdel til, og hvis det etter det er uavgjort på resultattavlen, vil en serie med frikast bli tildelt, og begge lag vil gjøre 5 skudd til motstanderens mål fra syvmeteren merke.

I moderne tid er det profesjonelle håndballligaer. Seriøse store turneringer i denne sporten holdes. Slik som verdens- og EM.

Denne sporten spilles av både menn og kvinner. Håndball er en del av sommer-OL-programmet.