Hvordan Belgia Spilte På FIFA World Cup

Belgias landslag brakte spillere av høy kvalitet til verdensmesterskapet i fotball i Brasil. Belgierne vokser opp en talentfull generasjon fotballspillere, hvorav mange allerede har ledende posisjoner i toppklubbene i Europa. Det er ikke tilfeldig at belgierne ble kalt turneringens skjulte favoritter.

Hvordan Belgia spilte på FIFA World Cup 2014

Belgias landslag var i gruppe H ved verdensmesterskapet i 2014 i Brasil. Rivalene til europeerne var russere, algeriere og sørkoreanere.

Det belgiske laget spilte den første kampen i turneringen mot Algerie. Først i andre omgang klarte europeerne å snu utfallet av møtet etter å ha vunnet en viljesterk seier med en score på 2 - 1.

I den andre kampen i gruppespillet opprørte belgierne fansen til det russiske landslaget de siste minuttene. Belgia slo Russland med en minimumscore på 1 - 0. Dette ga Wilmots anklager en god sjanse for å nå sluttspillet fra gruppe H fra første plass.

I den siste kampen i gruppespillet slo belgierne Sør-Korea 1 - 0. Dermed vant de belgiske spillerne tre seire ved starten av verdensmesterskapet og gikk fra første plass i gruppe H til 1/8 finalen i turnering.

De første motstanderne i elimineringskampen for belgierne var spillerne på det amerikanske landslaget. I kampen mellom Belgia og USA så ikke publikum noen mål i reguleringstiden. Bare i ytterligere tretti minutter klarte belgierne å oppnå en 2 - 1-seier.

I kvartfinalekampen møtte de belgiske spillerne argentinerne (fremtidige mesterskapsfinalister). Europeerne innrømmet et tidlig mål som var avgjørende i kampen. Belgia tapte 0 - 1 og droppet ut av turneringen i kvartfinalen.

Å få belgierne til de åtte beste lagene i verdenscupen kan betraktes som et helt akseptabelt resultat for det belgiske fotballforbundet. En talentfull generasjon av belgiere har gjort seg bemerket på fotballbanene i Brasil.