FIFAs Verdensmesterskap-kvartfinale: Nederland - Costa Rica

Den siste kampen i kvartfinalen i FIFA World Cup ble arrangert av den brasilianske byen El Salvador 5. juli. Landslagene i Nederland og Costa Rica kjempet for retten til å spille i semifinalen i verdensmesterskapet.

2014 FIFA-verdensmesterskap-kvartfinale: Nederland - Costa Rica

Dette lagparet var det eneste der det var en klar favoritt blant andre lag som spilte på kvartfinalen. Nederland, før startfløyta, så å foretrekke ut, men Costa Ricans hadde fortsatt rett til å fortsette sin fotballfortelling.

Spillet startet med en europeisk ledelse. I løpet av første omgang skapte van Gaals avdelinger mange farlige scoringsjanser, men Navas reddet laget fra Mellom-Amerika. Van Persie, Sneijder, Depay hadde scoringsjanser, men poengsummen var null på slutten av første omgang. Costa Rica-spillere prøvde å true portene til europeerne bare fra standarder, men det så ikke så farlig ut som fans av Mellom-Amerika ville ønske.

I andre halvdel av møtet sluppet nederlenderne igjen en strøm av angrep på motstanderens mål, og den costaricanske keeperen fortsatte å gjøre underverker mot målet. De siste ti minuttene av andre omgang var ekstremt vanskelige for Costa Ricas spillere. I det 82. minutt rystet Sneijder rammen til porten til Costa Rica med et slag, i det 84. minutt slo Van Persie allerede på mål fra dødelig posisjon, men Navas reddet igjen.

I det 90. minutt sperret den costarikanske Teihead-spilleren på mållinjen veien for ballen i mål, hvoretter tverrliggeren også reddet amerikanerne.

90 minutter av møtet avslørte ikke vinneren. Nuller brant på resultattavlen, noe som ikke gjenspeiler den totale fordelen i Nederland.

I ekstraomgang fortsatte nederlenderne å beleire rivalens mål, og keeperen Navas reddet igjen og igjen. Der den costaricanske keeperen allerede var maktesløs, reddet porten. Så Sneijder i det 119. minutt kunne ha scoret seiersmålet, men tverrliggeren spilte for Costa Rica. Riktignok hadde Costa Ricans en sjanse til å score i ekstraomgang. I det 117. minutt fikk Urenia en god pasning fra en partner og skjøt nederlenderne fra sekstenmeteren på mål. Keeper Sillesen reddet Holland.

Spilletiden til kampen endte med en målløs remis. Men det kan sies at poengsummen helt klart ikke var i samsvar med spillet. Nederlanderne hadde minst fem lekre sjanser til å score motstanderens mål, men alt ble avgjort av straffene etter kampen.

Før 11-meter-serien erstattet van Gaal den nederlandske keeperen. Tim Krul entret banen, som ble den siste helten på møtet. Nederlanderen reddet to straffer, som gjorde at Nederland kunne vinne i 11-meterserien med en score på 4 - 3.

Nederland går videre til semifinalen for å møte Argentina, mens Costa Ricans er stolte av å forlate turneringen med et lag som ikke har tapt i fem kamper i fotball-verdensmesterskapet til noen i spilletid.