Hvilket Lag Vant Verdensmesterskapet I Ishockey I

Hvert år venter alle hockeyfans over hele verden landslagets hovedturnering. Ishockey-verdensmesterskapet samler 16 lag under dens banner, men bare ett til slutt hever det ettertraktede pokalen over hodet.

Hvilket lag vant verdensmesterskapet i ishockey i 2014

25. mai 2014, i hovedstaden i Hviterussland, på Minsk-Arena, i nærvær av mer enn 15 tusen tilskuere, fant den siste kampen i Ishockey-verdensmesterskapet sted. Etter seksti minutters spilletid ble seieren vunnet av det russiske landslaget, som allerede har blitt en fire ganger verdensmester i moderne historie. Det verdsatte trofeet ble løftet over hodet av kapteinen på det russiske laget, Alexander Ovechkin, og deretter laget alle spillerne og trenerne en æresirkel rundt banen.

I finalen beseiret russerne det finske landslaget med en score på 5: 2. Shirokov, Ovechkin, Malkin, Zaripov og Tikhonov scoret mål mot finnene.

Det russiske landslaget brakte 12 nykommere til dette verdensmesterskapet, deres rekker fikk selskap av de anerkjente lederne av landslaget fra KHL og NHL. Det skal innrømmes at russerne hadde den sterkeste oppstillingen på turneringen i Minsk. Stjernene av verdenshockeyens første størrelse svarte på invitasjonen til Oleg Znark. Alexander Ovechkin, Nikolai Kulemin, Artem Anisimov, Sergey Bobrovsky og noen andre NHL-sauer ankom umiddelbart lagets beliggenhet før turneringens start. Ankomsten av spissen Evgeny Malkin mot slutten av gruppespillet ble en alvorlig styrking av troppen. Det var geni Eugene og Alexander den store som klarte å snu tidevannet i den andre perioden av det siste møtet, da russerne tapte 1: 2. I de siste tjue minuttene i flertall scoret Danis Zaripov det fjerde målet, som ble et av de vakreste i turneringen.

Under mesterskapet vant det russiske landslaget alle de ti kampene på reguleringstid og ble den fortjente triumferingen av verdensmesterskapet i hockey i 2014.