FIFA World Cup: Hvordan Landslagene I Nigeria Og Bosnia-Hercegovina Spilte

21. juni var Cuiaba vertskap for den avgjørende kampen for lagene i Nigeria og Bosnia-Hercegovina i andre runde av FIFA verdensmesterskap i Brasil. Begge lagene i de første kampene viste ikke det beste resultatet: Nigeria gjorde uavgjort, og Bosnia tapte. Derfor var spillet i Cuiaba avgjørende for dem når det gjaldt kampen for å nå neste trinn i turneringen.

2014 FIFA World Cup: hvordan landslagene i Nigeria og Bosnia-Hercegovina spilte

Nigerianerne og bosnierne hadde muligheten til, etter å ha vunnet kampen seg imellom, å score de tre første poengene i turneringen, noe som ville ha beholdt håpet om å nå neste etappe i verdensmesterskapet. Spillet startet ikke i raskeste tempo. Det skal bemerkes at byen Cuiaba er den hotteste av alle byene som er vert for verdensmesterskap i Brasil. Imidlertid er det mest sannsynlig ikke varmen som påvirket mangelen på et svimlende tempo. Spillet var veldig viktig, så lagene prøvde å spille med tanke på eget mål og eliminere feil.

På 20 minutter av møtet scorer bosnierne et mål. Dzeko, som fikk en fantastisk pasning fra dybdeskarpheten, brøt ut i sekstenmeteren og traff målet. Linjedommeren løftet imidlertid flagget og ba om en offside-posisjon. Repetisjonen viste tydelig at dommeren fra New Zealand hadde grov feil. Faktisk tok han et rent mål fra bosnierne.

Bosnias fans håpet at rettferdighet skulle seire i spillet. Dette skjedde imidlertid ikke. I det 29. minutt traff Peter Odemwingie porten etter en pasning til Eminika. Sistnevnte ramte venstresiden av det bosniske forsvaret og ga en pasning til Peter, som sendte ballen mellom beina på den bosniske keeperen. Første omgang endte med en minimal fordel for afrikanerne.

Etter pause prøvde Bosnia-spillerne å famle seg frem til porten til nigerianerne. Imidlertid lyktes ikke europeerne i å angripe handlinger. Spillerne i Nigeria klarte selv å skape en farlig scoringssjanse midt i andre omgang. Bosnia ble reddet av keeperen, dessuten to ganger. Først avviste Begovic et farlig slag, og deretter, i fortsettelsen av angrepene til afrikanerne, opphevet utgangen til målet for den Nigeria-angriperen.

Europeerne savnet den mest realistiske sjansen til å vinne tilbake de siste sekundene av kampen. I det siste angrepet fikk Edin Dzeko muligheten fra den mest fordelaktige situasjonen til å bryte igjennom på mål fra midtgangen i Nigeria. Afrikanerne ble imidlertid reddet av keeperen, og deretter av målposten.

Sluttresultatet på 1 - 0 til fordel for Nigeria sender bosnierne til å pakke kofferten, og afrikanerne har en god sjanse til å gjøre det ut av gruppe F.