VM 1/8 Finale 2014: Costa Rica - Hellas

29. juni, i den brasilianske byen Recife, fant den fjerde kampen i 1/8 finalen av fotball-verdensmesterskapet i Brasil sted. Lagene i Costa Rica og Hellas møttes, som sensasjonelt tok seg til det avgjørende stadiet i turneringen.

Verdensmesterskap 1/8 finale 2014: Costa Rica - Hellas

Paret Costa Rica - Hellas ble ansett som det svakeste blant de andre lagene i sluttspillet. Spillet mellom disse lagene var en klar bekreftelse på dette.

Første omgang var kjedelig. Costa Ricans prøvde å spille det første nummeret, og grekerne gjorde kontringer, men det var praktisk talt ingen sjanser til å score. Ballen beveget seg sakte, tilskuerne kunne se kampen midt i feltet, lagene forstyrret sjelden keeperne.

Blant de minneverdige øyeblikkene av første halvdel av møtet, kan man peke ut det farlige angrepet fra grekerne, da den europeiske spilleren på nært hold ikke klarte å treffe motstandernes mål. Costa Rica-keeper Navas kom til unnsetning.

Første omgang endte uavgjort.

I begynnelsen av andre halvdel av møtet åpnet Costa Ricans en konto. På det 52. minutt traff Brian Ruiz nederste hjørne av det europeiske målet med det mest nøyaktige slaget. Costa Rica ledet 1 - 0. Etter dette øyeblikket begynte grekerne å presse aktivt og prøvde å eskalere situasjonen ved portene til sentralamerikanerne. Det gikk imidlertid ikke, det var få sjanser. Men den sportslige formuen vendte seg fremdeles til å møte grekerne.

Allerede i den fortettede tiden spilte Papastatopoulos seg bra på å avslutte trekk og utlignet. Grekerne snappet uavgjort i reguleringstid. I tillegg hadde europeerne enda et øyeblikk til å treffe Costa Ricans mål i vanlig kamptid. Men keeper Navas redder laget sitt etter å ha truffet en gresk spiller under tverrliggeren.

I ekstraomgang så tilskuerne ikke målene, men vi må innrømme at grekerne var nærmere målet. Allerede på 121. minutt av møtet savnet Mitroglu en reell sjanse til å score. Den greske spilleren skjøt fra kort hold på mål, men bommet.

Spillet endte med uavgjort, og for andre gang i turneringen ble skjebnen til å nå neste etappe avgjort i en straffesparkkonkurranse.

Lykken smilte til Costa Rica. Alle de fem spillerne konverterte skuddene sine, noe som førte til at sentralamerikanerne vant på straffer 5-3. Costa Rica skal nå spille Nederland i kvartfinalen, og Hellas skal hjem.