Uruguay Mot Costa Rica: Brasils Første Verdenscup-sensasjon

Kampene i en av de tøffeste gruppene i FIFA verdensmesterskapet i Brasil startet i Fortaleza på Castelan Stadium 14. juni. I kvartett D møtte de regjerende mestrene i Sør-Amerika, uruguayanerne, landslaget i Costa Rica.

urugvai_costa-rica

Første halvdel av kampen skilte seg ikke i mange scoringsituasjoner. Nøytrale fans hadde full rett til å innrømme at dette var en av de kjedeligste halvdelene i turneringen. Imidlertid skjedde et mål på stadion, som har plass til rundt 64 000 tilskuere. En av de beste spissene i verden, den uruguayanske spissen Edinson Cavani åpnet scoringen fra straffemerket. Uruguay tok ledelsen 1 - 0. Det virket som om at søramerikanerne etter pause ville presse motstanderen. Men i virkeligheten ble alt annerledes.

I andre omgang kom Costa Rica ut som om et annet lag. Interessante angrep fra representantene for Mellom-Amerika begynte å vise seg, og uruguayanerne viste ikke noe foran. Campbells mål i det 54. minutt var ganske naturlig. En Costa Ricansk spiller skjøt keeper Muslera fra utenfor sekstenmeteren.

Tre minutter senere tar Duarte Costa Rica foran 2 - 1. Denne hendelsen var allerede et sjokk for det uruguayanske laget. Sistnevnte klarte å bomme to ganger på tre minutter.

Det må innrømmes at det uruguayanske landslaget, etter å ha sluppet inn to mål, ikke kunne skape noe ved motstanderens mål. Tvert imot var 84 minutter dødelig for søramerikanere. Innbytter Urenya scorer det tredje målet etter en strålende gjennomtrengende pasning inn i det uruguayanske straffefeltet. 3 - 1 til fordel for Costa Rica.

Kampens dommerens siste fløyte registrerte hovedfølelsen de første tre spilledagene i verdenscupen. Costa Ricans klarte å slå det uruguayanske landslaget 3 - 1.