Verdensmesterskap Om Fotball: Hvordan Var Kampen Bosnia-Hercegovina - Iran

Før det siste spillet mistet bosnierne alle sjanser for å fortsette å kjempe i sluttspillet til FIFA World Cup. Europeerne planla imidlertid å vinne minst en kamp i turneringen. Den siste rivalen for dem var det iranske laget, som før kampen i tredje runde i gruppe F, i tilfelle seier, hadde teoretiske sjanser til å fortsette kampen i sluttspilletappen av verdensmesterskapet i fotball.

Verdensmesterskap 2014 om fotball: hvordan var kampen Bosnia-Hercegovina - Iran

Bosnia-laget så ut til å ha en sterkere liste i navnene. I det minste spiller mange bosniske fotballspillere for kjente klubber i Europa. Iranere ser mye mer beskjedne ut mot deres bakgrunn. Kanskje dette forhåndsbestemte den territoriale fordelen til Bosnia.

Europeerne startet kampen mer aktivt. Edin Dzeko hadde allerede en sjanse de første minuttene, men klarte ikke å treffe porten fra et utsiktspunkt. Den bosniske spissen scoret et mål litt senere. Tjuetre minutter senere skjøt Dzeko rett i hjørnet av iranernes mål fra utenfor sekstenmeteren. Europeerne tok ledelsen 1 - 0.

Det iranske laget i første omgang kan preges av et farlig slag mot tverrliggeren til bosniernes mål. Shojayei, et minutt etter at iranerne savnet ballen, traff farlig målet. Det iranske landslaget manglet ganske lite et mål.

Første halvdel av møtet ble avsluttet med en minimal fordel for bosnierne 1 - 0.

I andre omgang økte bosnierne ledelsen. Etter feilen fra de iranske fotballspillerne på deres banehalvdel, spilte europeerne en kombinasjon, som endte med et nytt mål. Pjanich markerte seg i det 59. minutt. Etter dette målet var vinneren av kampen allerede lett å forutsi.

Imidlertid forlot ikke iranerne banen uten sitt mål. I det 82. minutt lukket Reza Guchannejhad pasningen fra venstre flanke av Irans angrep. 2 - 1 ble fremdeles ledet av bosnierne. Iran hadde muligheten til å snappe minst uavgjort, men dette skjedde ikke.

Alt håp fra de iranske fotballspillerne og fansen ble knust av Avdiy Vrshaevichs mål, som fulgte umiddelbart etter at iranerne scoret et mål. Et raskt angrep fra europeerne førte til at i det 83. minutt ble stillingen satt til 3 - 1 til fordel for Bosnia.

Bosnierne vant den første og siste verdenscupseieren i Brasil, mens iranerne scoret det første og eneste målet i turneringen. Nå er begge lag på vei hjem.