Hvordan Var Euroleague Basketball-finalen

Innholdsfortegnelse:

I finalen Euroleague Basketball 2011/2012 møtte russiske CSKA, som slo Panathinaikos (Hellas) i semifinalen, det greske Olympiacos, som fikk en billett til finalekampen etter å ha beseiret Barcelona (Spania). CSKA, som hadde alle muligheter til å bli den beste klubben i Europa, for tredje gang i historien, etter å ha savnet et avgjørende angrep i de siste sekundene av kampen, tapte for grekerne med en veldig støtende score 61:62.

Hvordan var Euroleague Basketball-finalen 2012

Bruksanvisning

Trinn 1

I første kvartal var CSKA sterk i defensiven. Hærlaget fikk de fleste poengene fra gjennomføringen av straffer; det var bare 2 nøyaktige treff i angrepet. Hovedkampen i turneringen ble startet av grekerne, og snart åpnet Pero Antic scoringen. Videre utlignet soldat Ramunas Siskauskas poengene, men et treff bak buen av Vassilis Spanulis førte det greske laget videre med en score på 2: 5. Takket være innsatsen til Milos Teodosic og Andrei Kirilenko, som implementerte to frikast, kom det russiske laget frem med en score på 6: 5. I løpet av de siste minuttene fulgte nøyaktige skudd av Kostas Papanikolaau og Alexey Shved, og Nenad Krstic scoret tre av fire frikast. Pausen begynte da stillingen var 10: 7 til fordel for hærlaget.

Steg 2

I andre kvartal fortsatte CSKA å dominere. Olympiacos svarte på de nøyaktige treffene fra Kirilenko, Krstic og Alexander Kauns dunk med to realiserte frikast fra Papanikolaou og et effektivt kast fra Spanulis. Å bringe stillingen til 16:11 i deres favør, fortsatte hærlaget offensiven: Teodosic gjorde tre trepunktsskudd på rad. Grekernes reaksjon var Papanikolaous dunk og en av Spanoulis to frikast. Dette hjalp imidlertid ikke til å snu situasjonen, stillingen var 25:14. Dette ble fulgt av to nøyaktige treff fra hærspiller Dariusz Lavrynovych, effektive kast fra Kirilenko og Siskauskas. Grekerne svarte med et trepunktsskudd fra Papanikolaou, et nøyaktig treff fra Spanoulis og ett av to realiserte frikast. Som et resultat økte CSKAs fordel til 13 poeng. I de siste minuttene scoret Lavrynovych ett av tre straffepoeng, og Shved's kast, som falt sammen med den endelige sirenen, ble ikke talt med. I begynnelsen av tredje kvartal kom CSKA med en score på 34:20 til deres fordel.

Trinn 3

Det tredje kvartalet begynte med to nøyaktige treff fra Krstic, et produktivt kast fra Antic og en utveksling av trepoengsslag mellom Teodosic og Papanikolaou. Etter to frikast, scoret av Antic, fulgte trepunktsskudd fra Spanulis, hærmenn Viktor Khryapa og Andrei Kirilenko. Frispark av Spanulis og Antic og de påfølgende effektive angrepene fra Siskauskas, Gordon og Shved førte til stillingen 53:34. I løpet av de siste ti minuttene har grekerne blitt merkbart mer aktive og har blitt mer selvsikker i sitt angrep. Marco Keshel scoret ett av to frikast, Spanoulis scoret et effektivt skudd og Evangilios Manzaris scoret bak bak buen i siste sekund. Dermed forble tredje kvartal hos grekerne, og kampens totale poengsum var 53:40 til fordel for CSKA.

Trinn 4

I fjerde kvartal tillot ikke grekerne å ta initiativet fra dem, og etter kastet bak buen av Kostas Slukas og treffet til Georgios Printezis var stillingen 53:45. Videre begynte angrepene fra hæren å mislykkes etter hverandre. Det etterlengtede effektive angrepet fra Siskauskas ble krysset av med to frikast, scoret av Printezis, og nok et nøyaktig kast. Kampens totale poengsum var 55:52. På to nøyaktige frikast, utført av Krstic, og et effektivt kast fra Kirilenkos skjold, svarte grekerne med et nøyaktig kast fra Papanikolaou fra utenfor buen. Under frikastene på slutten av siste kvartal traff Teodosic og Kirilenko ett av to kast, men Papanikolaou, som vellykket konverterte tre av fire frikast, reduserte gapet til ett poeng: stillingen var 61:60. Et sekund før kampslutt, kastet Printezis ballen i kurven til CSKA og brakte Olympiacos en seier med en score på 61:62.