Som Er Den Beste Sykkelen å Kjøpe

Innholdsfortegnelse:

Som Er Den Beste Sykkelen å Kjøpe
Som Er Den Beste Sykkelen å Kjøpe

Video: Som Er Den Beste Sykkelen å Kjøpe

Video: Som Er Den Beste Sykkelen å Kjøpe
Video: Hvilken Lett Sykkel er best? Norsk motovlog #8 2024, Mars
Anonim

Sykling regnes som en av de vanligste utendørsaktivitetene i de varmere månedene. Men for å sykle for å være hyggelig, må du velge riktig jernhest for dine mål: amatorturer i helgene, begynnelsen på en idrettsutøvers karriere eller profesjonell trening med en mentor.

Som er den beste sykkelen å kjøpe
Som er den beste sykkelen å kjøpe

Utvalg av sykler

Spesialistbutikker tilbyr et bredt utvalg av forskjellige modeller av sykler, egnet for forskjellige forhold og bruksformål.

Racersykler er laget for byreiser i lave hastigheter. I utgangspunktet er det modeller med flere hastighetsmodi. Dette er en sykkel for sykling på flate asfalterte veier. Når du velger en slik sykkel, må du huske at landingen inntar en rett bakstilling, noe som gir ubehag under lange turer.

En av variantene av disse syklene anses å være komfortable modeller, som er mer avanserte. De lar deg kjøre utenfor byen på tøffe veier, men heller ikke i de høyeste hastighetene.

En annen type landeveissykler er cruisere, som har lite forskjellige egenskaper, men tiltrekker seg med sin interessante design.

Den neste lignende typen sykler er landeveissykler. De er også designet for å kjøre på flate veier, men i høye hastigheter. De er en slags motorsykler. På grunn av dekk som er for smale, er det umulig å kjøre off-road utenfor byen på dem.

Det motsatte av konvensjonelle landeveissykler er terrengsykler designet spesielt for langrenn. Alle komponentene på denne sykkelen er mer holdbare og tåler alt stresset fra ujevne veier. Terrengsykler kan være med en eller to støtdempere, mykere nedstigninger, stigninger og andre trekk ved lindring av fjellskråninger.

BMX-sykler og hardtails er spesielt designet for ulike triks i ulendt terreng. De er designet for ekstremsport som sykkelcross, trial, country cross, slalom, street bike. De brukes ikke til vanlig sykling, og derfor er det kun profesjonelle som er interessert i dem.

Det er også spesielle hybrider, som er en kombinasjon av terrengsykler og landeveissykler. De kan kjøres på forskjellige veivalg. Fra terrengsykler tok de en solid konstruksjon, skiftere og bremsesystem. Fra bysykler fikk de ratt, forskjellige tilleggselementer i form av smussbeskyttelse, bagasjerom, fartsgrenser og andre detaljer.

Spesifikasjoner

Av de tekniske egenskapene som er viktige når du velger sykkel, vurderer de tradisjonelt:

- Rammemateriale (sterkt og lett aluminium, billigere men tungt stål, lett, holdbart og dyrt titan, moderne lett og slitesterkt karbon). Det er verdt å merke seg at jo færre forskjellige plastdeler en sykkel har, jo bedre.

- Hjulens diameter og bredde, avhengig av sykkelens formål. Prinsippet med ethvert design er at jo bredere hjul, jo bedre er sykkelens langrennsevne, men jo lavere hastighetskvaliteter.

- Vanlige eller skivebremser. For amatørby- og landturer er vanlige bremser egnet for ekstremsport - skivebremser.

- Felgen på hjulet, som er ansvarlig for stivheten. Den ene felgen passer for byturer på flate veier. Den sterkere dobbelkanten gir større pålitelighet og er egnet for langrenn.

- Hastighetsegenskaper.

Hva mer bør du være oppmerksom på?

Når du kjøper en sykkel, må du ikke bare stole på målene det er behov for, men også på andre funksjoner, inkludert syklistens individuelle egenskaper. Så hvis en person veier mer enn 130 kg, må du se etter mer holdbare modeller med forsterket ramme. Eierens høyde blir også tatt i betraktning: det er nødvendig at beinet, som er på pedalen i nedre stilling, er helt ubøyd, og eieren selv skal rolig stå over rammen (føttene på gulvet er spredt på begge sider av ramme).

Det er bedre å velge modeller fra de firmaene som bare spesialiserer seg på produksjon av sykler. De er mer pålitelige og garanterer ingen brudd. Blant dem er firmaer som Merida, Silverback, Giant, Stevens, Corratec, Scott, Lapierre, Cube og noen andre. Det anbefales å kjøpe en sykkel fra en spesialisert sykkelbutikk som samarbeider med et verksted. Populære sportsvarekjeder selger vanligvis ikke-standard sykler til veldig høye priser.

Når du kjøper, anbefales det å prøve en sykkeltur for å sette pris på bekvemmeligheten og komforten ved bevegelse. Hvis du har spørsmål, vil en konsulent i en spesialforretning hjelpe deg med å sette opp sykkelen din eller velge et annet alternativ.

Anbefalt: