Resultatene Av Den Første OL-uken I Sotsji

Den første OL-uken i Sotsji var begivenhetsrik. I følge resultatene av medaljestillingen tar det russiske landslaget bare 8. plass.

OL-medaljer
OL-medaljer

Totalt vant russiske idrettsutøvere 12 medaljer, hvorav bare 2 hadde den høyeste verdighet. Begge gullmedaljene ble vunnet i kunstløp: Russerne vant lagkonkurransen og sportspar, der Maxim Trankov og Tatyana Volosozhar mottok gull.

Det russiske landslaget vant like mange sølv- og bronsemedaljer - 5. Sølv ble tildelt Ksenia Stolbova og Fedor Klimov i kunstløp. I kuleidretten tok Albert Demchenko sølvpallen to ganger (i individuelt mesterskap og i lagstafetten). Olga Villukhina vant sølvmedaljen i skiskytingsjakten. Olga Fatkulina tok med seg en sølvmedalje til det russiske landslaget, etter å ha løpt en distanse på 500 meter i skøyter.

Olga Graf vant sin første OL-bronse i hurtigløp, 3000 meter. Uventet for Russland ble bronsemedaljer mottatt i kortløpsskøyter Viktor An og i fristil - Alexander Smyshlyaev. På den siste dagen i den første OL-uka gledet Elena Nikitina, som vant bronsemedaljen i skjelettet. Og dagen før, på bursdagen hans, klatret skiskytteren Yevgeny Garanichev til bronsepallen etter det individuelle løpet.

Den ledende plassen i medaljestillingen er fortsatt okkupert av det tyske landslaget, hvis utøvere allerede har mottatt 10 olympiske medaljer, hvorav 7 er gull, 2 er sølv og 1 er bronse. Andreplassen ble inntatt av det sveitsiske landslaget, som vant 7 priser, hvorav 5 var av høyeste verdighet. Det kanadiske laget lukker de tre beste, med 11 medaljer, hvorav bare 4 er gull.

Russland er også dårligere enn land som Norge, USA, Nederland og Hviterussland. Det er verdt å merke seg at gapet mellom disse lagene ikke er veldig stort, og det russiske laget har alle muligheter til å forbedre sin posisjon i medaljestillingen. For dette trenger russiske idrettsutøvere å motta medaljer av høyeste verdighet.