Hva Er Den Olympiske Landsbyen

Hva Er Den Olympiske Landsbyen
Hva Er Den Olympiske Landsbyen

Video: Hva Er Den Olympiske Landsbyen

Video: Hva Er Den Olympiske Landsbyen
Video: Город Барселона. Испания или Каталония? Большой выпуск. 2024, April
Anonim

Olympic Village er et kompleks av bygninger der deltakerne i spillene og personene som følger med er lokalisert. I tillegg har de vanligvis også en rekke tilleggslokaler, inkludert kantiner, butikker, et kultursenter, frisører, postkontorer og så videre. Det er med andre ord en hel by eller landsby der alle som er involvert i de olympiske leker på noen måte lever. Vanligvis ligger de nær de olympiske stadionene i en bestemt by. Landsbyens idrettsanlegg skal gi alle forhold for å trene idrettsutøvere og deres komfortable levebrød.

Hva er den olympiske landsbyen
Hva er den olympiske landsbyen

Historien til denne typen landsbyer er ganske interessant. Ved de første olympiske leker bestemte representanter for hvert land uavhengig om innkvarteringen av deres delegasjoner under konkurransen. I 1924, under OL i Paris, måtte idrettsutøvere bo i trebygninger, hvorpå de mottok det veletablerte navnet "Olympic village".

På lekene i Los Angeles i 1932 ble hus for deltakerne spesialbygd nær stadion. Så dukket tradisjonen opp med å skape olympiske landsbyer. I samsvar med det olympiske charteret faller byggingen av slike landsbyer og deres vedlikehold på skuldrene til vertsbyen for lekene. De olympiske landsbyene kan bare besøkes av deres innbyggere, og utenforstående er kun tillatt der med et spesielt pass.

For OL i 1980 ble det også bygget en olympisk landsby i Sovjetunionen. Moskva, som var vert for konkurransen, opprettet et helt boligområde som forberedelse til OL. Imidlertid ble denne landsbyen, i motsetning til tidligere byer, opprinnelig oppfattet som et boligområde, derfor ble det i tillegg til husene selv bygget skoler, et sykehus, kultur- og underholdningsanlegg.

Landsbyen ble bygget tilbake i 1979, men selv da var arkitektene basert på bygging av bygninger i bildet av massebyggingshus. Målet deres var å skape en landsby som ville være radikalt forskjellig fra alle de forrige. Nå er det et Moskva-boligområde, som består av 16-etasjes bygninger i standardserien, som på en gang allerede var veldig populære. Den olympiske landsbyen i Moskva er et eksemplarisk eksempel på kompleks utvikling: det er et sportsanlegg, et kjøpesenter, en poliklinikk, samt mange bygninger for kulturelle og innenlandske formål.

Anbefalt: