Hvordan Lære å Gjøre En Hodestøtte I

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lære å Gjøre En Hodestøtte I
Hvordan Lære å Gjøre En Hodestøtte I

Video: Hvordan Lære å Gjøre En Hodestøtte I

Video: Hvordan Lære å Gjøre En Hodestøtte I
Video: HJEMMETRENING // 7 rumpeøvelser du kan gjøre på stuegulvet 2024, Kan
Anonim

Gamle tekster sier at hodestativet har en enorm helbredende effekt på kroppen. Det forbedrer blodsirkulasjonen til hjernen og indre organer, forbedrer funksjonen og forhindrer forskjellige patologiske tilstander. Hvordan lærer du å gjøre en hodestativ på egen hånd?

Hvordan lære å gjøre en hodestøtte i 2017
Hvordan lære å gjøre en hodestøtte i 2017

En av de viktigste yoga asanas, fordelene for kroppen som det er vanskelig å overvurdere, er hodestativet. Selvfølgelig ser hun ut til å være noe transendent for en uforberedt person som han ikke kan reprodusere. Du kan imidlertid lære å stå på hodet - alt du trenger å gjøre er å følge visse instruksjoner.

Forbereder seg på hodestativ

Det aller første du bør lære deg før du gjør hodestativet, er å være rolig i en omvendt stilling. Når en person først ser det omkringliggende rommet invertert 180 grader, kan han oppleve panikk, noe som er uakseptabelt når man utfører en så alvorlig øvelse som hodestøtte. Derfor mestrer studenten først de forberedende stillingene.

Brett yogamatten i 4 lag og legg den mot veggen. Gå ned på alle fire ved siden av ham, strekk deg fremover, ta tak i albuene med fingrene og legg dem på matten et lite stykke fra veggen. Uten å endre posisjonen til albuene i forhold til hverandre, sett hendene dine i en lås og senk hodet til kronen på hodet, nær de kryssede fingrene. Baksiden av hodet skal passe tett mot hendene. Rett knærne om mulig og flytt deg nærmere veggen slik at ryggen din berører den i hele lengden.

Studentens hovedoppgave er å presse av gulvet med albuene med all sin styrke, slik at vekten i intet tilfelle faller på nakken. Vekten skal fordeles jevnt mellom hver av albuene og låsen på håndflatene som du skyver av matten med. Rett samtidig trapesene opp mot bekkenet slik at nakken ikke klemmer.

Hvordan mestre hodestativet

Når du er ganske vant til å se verden opp ned og forstå hvordan du kan arbeide armene og skuldrene i omvendte stillinger, kan du prøve full hodestativ. For å gjøre dette, gå inn i en forberedende positur og få føttene enda nærmere veggen. Sving det ene benet mot veggen, og når det går opp, vil det andre følge det med treghet. Trykk hælene mot veggen og fortsett å skyve av gulvet med hendene, og frigjør nakken.

Når du har mestret hodestativet, kan du ta det opp til 3, 5 eller til og med 10 minutter - så lenge du kan holde deg i en omvendt stilling uten å føle ubehag. Prøv gradvis å gjøre en hodestøtte ikke bare nær veggen, men også midt i rommet. Denne stillingen, som ingen andre, helbreder og forynger kroppen.

Anbefalt: