Treningskurs: Skade Eller Fordel?

Innholdsfortegnelse:

Treningskurs: Skade Eller Fordel?
Treningskurs: Skade Eller Fordel?

Video: Treningskurs: Skade Eller Fordel?

Video: Treningskurs: Skade Eller Fordel?
Video: skudd eller innspill 2024, Kan
Anonim

Fitness er et sett med fysiske øvelser rettet mot å styrke muskelmasse og helse generelt. Denne trenden innen sport dukket opp i USA for mer enn 30 år siden i kjølvannet av landets alvorlige fedme og som et alternativ til kroppsbygging. Siden da har fitness blitt ekstremt populært i mange land i verden, spesielt blant det rettferdige kjønn. Imidlertid har selv denne nyttige aktiviteten sine egne kontraindikasjoner.

Treningskurs: skade eller fordel?
Treningskurs: skade eller fordel?

Treningsfordeler

Først og fremst hjelper kondisjon til å øke kroppens motstand mot ulike typer infeksjoner og bakterier. Som alle andre idretter, aktiverer kondisjon kroppens forsvar, styrker immunforsvaret og øker fysisk ytelse.

I tillegg har denne sporten en gunstig effekt på tilstanden til leddene, inkludert knærne, og styrker ryggraden. Takket være systematiske treningsøvelser er det mulig å forhindre utvikling av sykdommer som leddgikt, leddgikt og osteoporose i tide. Slik trening har også en positiv effekt på tilstanden til det kardiovaskulære systemet: det styrker hjertemuskelen og veggene i blodkarene, og reduserer nivået av skadelig kolesterol i blodet.

Trening bidrar til vekttap, fordi regelmessig trening hjelper kroppen til å bruke forbrukte kalorier og kaste bort lagret fett. I tillegg styrkes musklene som et resultat av trening, noe som gjør figuren mer tonet og attraktiv, fordi nesten alle muskelgrupper er involvert i kondisjon.

Treningsaktiviteter kan også bidra til å forbedre humøret og lindre depresjon. Og det handler ikke bare om de visuelle resultatene av konstant trening, men også om produksjonen av endorfiner, som øker stemningen på et kjemisk nivå.

Skaden ved kondisjon

Som alle andre idretter kan kondisjon være skadelig for helsen din hvis du gjør det for intensivt, uavhengig av din fysiske form og helse. Og hvis du legger til faste dietter til dette, kan du få en utmattet kropp, kombinert med dårlig helse.

Du bør ikke involvere deg i trening for de som har alvorlige problemer med ryggraden, nevrologiske lidelser med smerte, eller som lider av åreknuter, høyt blodtrykk og andre hjertesykdommer. I dette tilfellet må du først konsultere legen din eller velge roligere typer treningsøkter for deg selv.

Treningskurs kan være helseskadelig selv om du trener i postoperativ periode, under influensa eller forkjølelse. I dette tilfellet er det bedre å spare styrken og energien til en allerede svekket organisme.

I andre tilfeller vil kondisjon bare ha nytte, spesielt hvis du gjør det flere ganger i uken i ikke mer enn 1,5 time. Du bør imidlertid begynne å trene gradvis, spesielt når det er problemer med overvekt.

Anbefalt: