1/8 Finaler I FIFA-verdensmesterskapet I 2014: Belgia - USA

Den siste kampen på 1/8 siste etappe av FIFA World Cup fant sted i den brasilianske byen El Salvador. Landslagene i Belgia og USA kjempet for retten til å spille i kvartfinalen i verdenscupen.

1/8 finaler i FIFA-verdensmesterskapet i 2014: Belgia - USA

I første omgang føltes ikke belgiernes favorisering. Det amerikanske laget var praktisk talt ikke dårligere enn de unge talentfulle europeerne.

Et av de farligste øyeblikkene i første omgang var episoden helt i begynnelsen av møtet. Allerede i første minutt sjekket den belgiske spilleren fra utsiktspunkt keeperen Howard, men sistnevnte blokkerte ballen i mål. Da ble spillet spilt med en liten fordel av det belgiske laget. Flere ganger ble amerikanerne reddet av keeperen Howard. De amerikanske spillerne prøvde å kontre farlig, men dette førte ikke til konkrete resultater - tallene på resultattavlen endret seg ikke.

Første omgang endte med en målløs remis.

I andre omgang la det belgiske laget til betydelig. Nå påvirket fordelen i klassen av de belgiske spillerne selve spillet. Europeerne hadde noen veldig gode scoringsmuligheter for amerikanerne, men keeper Howard gjorde underverker. I en av episodene ble det amerikanske laget reddet av en tverrligger. Belgierne har levert mer enn tjue skudd til målet for det amerikanske laget. Det virket som om et mål var i ferd med å brygges, men 90 minutter av møtet ga ikke publikum målene som ble scoret. Amerikanske spillere tålte overtid.

I ekstraomganger, allerede i det 93. minutt, slapp amerikanerne fortsatt inn. Kevin de Bruyne skjøt fantastiske Howard fra utenfor sekstenmeteren. Belgia ledet 1 - 0.

Etter at målet var scoret stoppet ikke Wilmots-laget der. Romelu Lukaku, som kom inn som innbytter på overtid, doblet europeernes ledelse i det 105. minutt - 2 - 0. Nå så det ut. at Belgia rolig vil bringe kampen til seier, men de europeiske fansen måtte bli ganske nervøse i andre overtid.

USA-laget bestemte seg for å storme motstanderens mål med den siste biten av styrke. Nitten år gamle Julian Green i det 107. minutt fikk tilbake ett mål. Etter det ble europeerne merkbart nervøse. Amerikanerne hadde en sjanse til å vinne tilbake. Men de kunne ikke gjøre det.

Sluttresultatet for møtet er 2 - 1 til fordel for Belgias lag, som nå skal spille kvartfinalen med landslaget i Argentina. Amerikanerne har absolutt ingenting å skamme seg over - teamet oppnådde vellykket i turneringen, hvoretter spillerne kan gå hjem med hodet høyt.