1/8 Finaler FIFA World Cup: Colombia - Uruguay

28. juni var Rio de Janeiro vert for den andre kampen i 1/8 finalen i FIFA World Cup i Brasil. På det berømte Maracanã stadion møtte landslaget i Colombia med landslaget i Uruguay.

1/8 finaler 2014 FIFA World Cup: Colombia - Uruguay

Kampen mellom landslagene i Colombia og Uruguay ble ansett som en av de mest uforutsigbare blant de åtte første sluttspillene i fotball-VM. Dette er ikke tilfeldig, fordi begge lag har et utvalg av spillere av høy kvalitet som er i stand til å gjøre et resultat. Spillet ble sett på som sta og underholdende.

Faktisk ble alt litt annerledes. Det colombianske laget fortsatte å glede sine fans med kvalitetsfotball, som selv uruguayanerne ikke kunne motsette seg. Første halvdel av spillet ble dominert av colombianerne. Det var tydelig at spillerne i dette laget var flinkere til å håndtere ballen, deres angrep var noe bedre og farligere. Derfor var det naturlige resultatet av første omgang målet til James Rodriguez i det 28. minutt av møtet. Den colombianske spissen tok hestepasseren til makkeren på brystet, og slo med den andre berøringen fra utenfor sekstenmeteren. Slaget viste seg å være ikke bare effektivt, men også effektivt. Ballen falt rett under tverrliggeren, og kom tilbake fra målstolpen. Dette målet fra Rodriguez er et av de vakreste målene i mesterskapet. Colombia leder 1-0.

Før pause tillot ikke colombianerne uruguayanerne å skape scoringsituasjoner, poengsummen på resultattavlen var uendret - Colombia vant 1 - 0.

Colombianerne startet andre halvdel av møtet veldig aktivt. Som i første omgang, føltes overlegenheten til spillerne i dette laget. Resultatet var det andre målet til James Rodriguez i det 50. minutt. Etter et fantastisk angrep fra de colombianske spillerne fikk Rodriguez et ballfall rett foran målet. Det var ikke vanskelig for angriperen å score et nytt mål i kampen. Colombia tok 2 - 0. Gleden til fansen av dette landslaget kjente ingen grenser, fordi de colombianske spillerne slo sin rival med tilsynelatende letthet.

Etter at målet var scoret ga Colombia territoriet til Uruguay, men sistnevnte klarte ikke å utnytte dette. Man kan skille ut et par farlige skudd fra en gjennomsnittlig avstand, samt en utgang til målet til Pereira, men disse situasjonene endte ikke med fangsten av Colombias mål.

Det endelige resultatet av møtet er 2 - 0 til fordel for colombianerne. Uruguay er på vei hjem, og Colombias spillere vil møte Brasil i kvartfinalen, uten noen klar favoritt i dette paret. Hvis colombianerne er i stand til å beseire vertene for mesterskapet, vil det ikke være en sensasjon, for fra første runde ser hele verden på det fantastiske spillet til landslaget i Colombia.