Ishockey-VM 2019: Anmeldelse Av Kampen Russland - Norge

10. mai startet det russiske landslaget sin reise på verdensmesterskapet i ishockey 2019. Den første rivalen til russerne i gruppespillet var Norges landslag. Spillet fant sted i hovedstaden i Slovakia, Bratislava.

VM i ishockey: gjennomgang av kampen Russland - Norge

Det russiske landslaget startet som forventet aktivt kampen mot det norske laget. Russerne angrep oftere, de eide pucken mer i en fremmed sone. Den eneste komponenten det russiske landslaget tapte i starten av kampen var innkastet. Våre midtstrekkere har mistet de første fire introduksjonene av pucken i spillet.

Det første farlige øyeblikket i perioden kan betraktes som angrepet av målet av Nikita Kucherov, som fra halvparten av sonen prøvde å smugle pucken inn i målet, men gummiskiven traff håndtaket på den norske keeperstokken. Snart skjøt vår forsvarer Dinar Khafizullin farlig i mål, men pucken krysset ikke det elskede båndet.

Midt i perioden tjente det russiske landslaget den første fjerningen. Ilya Kovalchuk, landets kaptein, ble stoppet av en ulovlig mottakelse. Det tok russerne 11 sekunder å realisere det første flertallet. Evgeni Malkin ga en utmerket pasning utenfor mål, hvoretter Florida Panthers-spissen Evgeny Dadonov åpnet scoringen i kampen. En annen assistent til det første målet ved verdensmesterskapet i 2019 for det russiske landslaget var Nikita Kucherov.

Rett etter målet tjente russerne en fjerning. Nordmennene klarte imidlertid ikke å konvertere flertallet, selv om det ble observert farlige angrep ved Vasilevsky-porten.

I det 15. minutt av perioden klarte russerne å score det andre målet. Forfatteren av målet var Artem Anisimov, som, etter å ha fått en pasning fra Grigorenko, var i stand til å forskyve prosjektilet under en ubehagelig hånd og traff det øverste hjørnet av det norske målet fra en krone. Den første perioden endte med en score på 2: 0 til fordel for russerne.

Det russiske landslaget begynte den andre perioden med en fjerning. Evgeni Malkin fikk to straffeminutter for å ha truffet en motstander på pinnen. Nordmennene innså ikke flertallet.

På 9. minutt i andre periode fikk det russiske landslaget en ny sjanse til å spille i flertall. Sammensetningen av majoritetsbrigaden skuffet heller ikke denne gangen. Nikita Kucherov i det 9. minutt i perioden etter overføringen av lagkameraten fra Tampa Mikhail Sergachev traff porten til nordmennene fra innkastets høyre sirkel.

Et minutt senere tjente russerne igjen retten til å spille i flertall. For tredje gang var et lag ledet av Malkin, Kucherov og Dadonov den første som angrep konkurrentenes porter. Den fjerde pucken ventet ikke lenge. Malkin og Dadonov gjentok kombinasjonen av den første perioden, hvoretter Florida-spissen scoret sitt andre mål og det fjerde målet i kampen.

Frem til slutten av perioden endret ikke kontoen seg. Før siste pause ledet russerne 4: 0.

Russerne startet de siste tjue minuttene aktivt. Etter bare halvannet minutt sendte Las Vegas Nikita Gusev frem, etter Nikita Kucherovs pasning, den femte pucken i nordmenns mål. Dette målet var det siste for det russiske landslaget i kampen.

Ilya Vorobyovs avdelinger ble smurt i slutten av møtet. Andrei Vasilevsky klarte ikke å registrere sitt første rene ark i turneringen. Det norske landslaget klarte å kaste to mål i vårt mål på 17 og 18 minutter. Sluttresultatet er 5: 2 til fordel for det russiske landslaget.

Til tross for de to innrømmede målene, overspilte russerne det norske landslaget i klassen. Man så at nivået på NHL-spillere er betydelig høyere enn de skandinaviske hockeyspillerne.