Hvordan Bestige En Fjelltopp

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestige En Fjelltopp
Hvordan Bestige En Fjelltopp

Video: Hvordan Bestige En Fjelltopp

Video: Hvordan Bestige En Fjelltopp
Video: Raskeste bestigning av norges fjelltopper over 2000m - Nye ekspedisjoner 2024, Kan
Anonim

Fjellklatring er en sport som tiltrekker seg sterke og motstandsdyktige mennesker som liker å kjenne adrenalin i blodet og hele tiden teste seg for styrke. Tross alt er erobringen av fjelltopper ikke bare en seier over naturkreftene, men også en seier over seg selv, ens svakheter og frykt. Bildet av en person som er klar til å risikere sitt eget liv for å klatre opp en fjelltopp er fylt med hard romantikk og mystikk.

Hvordan bestige en fjelltopp
Hvordan bestige en fjelltopp

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis du også bestemmer deg for å prøve dette bildet og bli klatrer, vet du at dette er den typen sport der selv fullstendig mestring av ferdigheter i fjellklatring ikke garanterer fravær av fare. Du kan minimere den subjektive komponenten, som avhenger av din fysiske form, men det vil alltid være en objektiv fare - steinsprang, sprekker, snøskred og en kraftig endring i været.

Steg 2

Vær forberedt på at fjellklatring er veldig dyrt, og å spare på utstyr eller organisere treningsprosessen kan koste deg livet, ikke bare for deg, men også for de du vil erobre toppene med. Dette er en lagidrett, og du må ta ansvar ikke bare for deg selv, men også for andre.

Trinn 3

I tilfelle du ikke er redd for vanskeligheter, er du seriøs og avgjørende, pass på å gå gjennom en medisinsk kommisjon for å være sikker på at kroppen ikke vil svikte deg i vanskelige tider, og fysisk aktivitet er ikke kontraindisert for det. Dette skyldes det faktum at i fjellet vil du støte på et slikt fenomen som hypoksi i høy høyde, og for hver person er det en individuell høydeterskel, kryssing som er livstruende.

Trinn 4

Klatring vil ta mye av tiden din, du må stadig trene for å bli profesjonell og gå til verdensnivå. Selv om planene dine ikke er så ambisiøse, og du ikke skal vie livet ditt til dette, før du klatrer opp en fjelltopp, selv med en gjennomsnittlig vanskelighetsgrad, to eller tre måneder, må du bruke alvorlig fysisk forberedelse.

Trinn 5

For å sikre at fjellklatring er noe for deg, kan du prøve det under reelle forhold. For dette kan Krim-fjellene for eksempel tjene som en ideell testplass. Her trenger du ikke dyrt alpint utstyr og klær, men du vil kunne tilegne deg den første kunnskapen og ferdighetene. I tillegg, i tilfelle en skade, kan du stole på rask og kvalifisert medisinsk hjelp.

Trinn 6

I tilfelle når du umiddelbart vil gjøre kommersiell fjellklatring i høy høyde, skaff deg spesialutstyr og ikke skimp på en intelligent instruktør. For de første bestigningene er lave fjell i Kaukasus med en høyde på opptil 4000 m eller i Sentral-Asia, hvor høyder er opptil 5000 m, passende. Og så kan du allerede begynne å erobre de syv tusen i Himalaya og Korakorum..

Anbefalt: